Dancila a facut praf si pulbere PSD Cluj. Inca un lider isi anunta demisia: „PSD nu a inteles infrangerea de la europarlamentare”

politica

Remus Lapusan si-a anuntat, marti, demisia atat din PSD, cat si din Consiliul Judetean Cluj, nemultumit de actuala conducere a organizatiei judetene, invitandu-i pe clujenii „animati” de valorile social-democrate sa intre in proiectul Pro Romania, potrivit unui comunicat de presa.

„In urma cu douazeci si sase de ani am intrat in PSD (PDSR) pentru valorile social-democrate, in care am crezut si in care cred si astazi, pentru liderii si intelectualii de stanga care au condus PSD de-a lungul timpului, in primul rand pentru cei din Cluj care au contribuit decisiv la aderarea Romaniei la NATO si Uniunea Europeana, pentru traditia social-democrata din Ardeal, de expresie occidentala. Evenimentele ultimelor saptamani imi confirma sentimentul de neincredere pe care il am de o buna perioada, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezinta clujenii si comunitatea noastra, un intrus care isi ataca proprii colegi si alesii locali”, a transmis Remus Lapusan.

In opinia acestuia, actuala conducere a PSD „nu a inteles bine” infrangerea de la europarlamentare si „a revenit la politica impunerii”, in loc sa asigure, statutar, alegeri libere.

„Cluj-Napoca este un centru universitar de excelenta, un oras cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuti de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj si imi inaintez demisia atat din PSD cat si din Consiliul Judetean Cluj. Stanga trebuie reprezentata in Cluj si ii invit pe toti cei care sunt animati de valorile social-democrate sa intre in proiectul Pro Romania Cluj si sa fie pro comunitate, pro bun simt, pro expertiza profesionala si pro Europa”, a mai transmis Remus Lapusan.

El a fost liderul grupului consilierilor judeteni ai PSD.

Viorica Dancila l-a impus recent in fruntea PSD Cluj pe „jurnalistul” Liviu Alexa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: