Dancila anunta aprobarea ordonantei negre, in dispretul tuturor. Atitudine batjocoritoare fata de presedintele Iohannis

politica

Premierul Viorica Dancila a anuntat, in sedinta de guvern, adoptarea ordonantei de urgenta privind „taxa pe lacomie”. Presedintele Iohannis nu a venit la sedinta, Dancila afisand numele presedintelui in fata unui scaun gol.

„Aprobam azi un set de masuri pentru a creste bunastarea romanilor si de a corecta masuri incorecte in domeniul bancar si al energiei”, a anuntat Dancila la debutul sedintei de Guvern.

Dancila le-a cerut apoi ministrilor sa mearga sa explice romanilor „beneficiile” de pe urma adoptarii acestei ordonante.

Televiziunile de propaganda ale PSD afiseaza un cadru larg, in care apare un scaun gol langa Dancila, in fata caruia se afla un carton cu numele presedintelui.

Declaratia pe larg: „Aprobam azi un set de masuri cu scopul de a creste bunastarea romanilor, nivelul investitiilor si de a corecta in domeniul bancar. Principalele masuri care vor fi adoptate in sedinta de Guvern de azi se refera la urmatoarele aspecte. Program de construire a 1.000 de gradinite in parteneriat public-privat. Majorarea de la 1 septembrie, cu trei luni in avans, a punctului de pensie si a pensiei minime astfel: punctul de pensie va creste de la 1.100 lei la 1.265 lei, iar pensia minima de la 640 lei, la 704 lei. (…) Majorarea taxei pe viciu in domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri. Cresterea salariului minim in domeniul constructiilor la 3.000 lei brut, incepand cu 1 ianuarie 2019, asa cum ne-am angajat prin acordul semnat cu patronatul din constructii”.

Impozitarea activelor bancilor se va face in cazul unui ROBOR mai mare de 2%.

Un numar de 25 de organizatii ale mediului de afaceri printre care si Camera Americana de Comert in Romania (Amcham), grupate in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), au trimis vineri o scrisoare premierului Viorica Dancila in care au cerut retragerea Ordonantei de Urgenta privind noi taxe in economie.

Intr-o postare pe Facebook, Victor Ponta a anuntat ca Ministerul Justitiei a formulat nu mai putin de 72 de observatii fata de ordonanta Ministrului de Finante.

Mai mult despre: ,

Comentarii: