Dancila si-a citit ultimul discurs ca premier: „Iohannis si PNL insista sa instaleze la Palatul Victoria o echipa improvizata”

politica

Premierul demis Viorica Dancila a organizat o sedinta de guvern cu cateva ore inainte ca Parlamentul sa voteze investirea Guvernului Orban. Dancila a lansat numeroase atacuri politicianiste la inceputul sedintei.

„Am vazut declaratia domnului Orban, care sfideaza nu numai cetatenii acestei tari, ci si princiipile de competenta si integritate. Guvernul lui Iohannis si Orban porneste cu stangul, ne aflam in fata unei premiere, prin faptul ca se cere Parlamentului votul pentru o echipa in care nu mai putin de trei ministri desemnati au fost respinsi la audieri.

Orban trebuia sa vina cu alte propuneri. Dupa ce ne-au prezentat un program de guvernare improvizat, Iohannis si PNL insista sa instaleze la Palatul Victoria aceasta echipa improvizata. O dovada in plus a amatorismului cu care vrea sa guverneze Romania. Am incredere ca parlamentarii vot vota in acord cu interesele romanilor”, a declarat Dancila in debutul sedintei de Guvern.

Parlamentul se va intruni de la ora 14.00 pentru a vota investirea noului guvern. PSD a anuntat ca va boicota aceasta sedinta, sperand ca nu va fi indeplinit cvorumul de prezenta pentru a se vota Guvernul PNL.

Premierul desemnat a anuntat, duminica seara, foarte relaxat ca PNL va avea luni majoritatea necesara in Parlament pentru investirea noului guvern.

„Dupa datele pe care le avem astazi estimarea este ca putem obtine intre 237 si 243 de voturi”, a declarat Ludovic Orban.

El a spus ca, „cu siguranta”, vor vota si parlamentari „nemultumiti” de la PSD.

Mai mult despre:

Comentarii: