politica

Dancila comenteaza speriata posibilitatea de avea parte de plangere penala: „Sper sa am o discutie cu domnul presedinte”

Premierul Viorica Dancila a comentat, luni, dupa sedinta BPN al PSD, informatiile lansate in spatiul public potrivit carora i s-ar pregati o plangere penala.

„Atat timp cat domnul presedinte recurge la amenintari, orice este posibil. Eu sper sa nu se intample acest lucru. Traim intr-o tara in care trebuie sa existe democratie. Luati si dumnevoastra declaratia domnului presedinte si o sa vedeti ca suna a amenintare. Sper sa am o discutie cu domnul presedinte. (…) Daca mergem pe considerentul ca fiecaruia trebuie sa i se faca o plangere penala, nu este un lucru bun”, a spus Dancila.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat duminica seara o amenintare fara precedent atat la adresa „persoanelor fizice” cat si a „persoanelor juridice” care ar indrazni sa ii faca plangere penala premierului Viorica Dancila.

Dragnea a repetat de mai multe ori urmatoarea fraza: „Ma rog la Dumnezeu sa nu se ajunga acolo”.

„Ma rog la Dumnezeu sa nu se ajunga acolo. Este o linie rosie peste care nu trebuie sa se treaca. Linia rosie s-a trecut cand a fost Victor Ponta prim-ministru. Guvenarea este buna, efectele se vad. Cine vrea sa candideze la anul la prezidentiale, sa candideze pe ce face, nu pe daramarea guvernului legitim ales.

Ma rog la Dumnezeu sa nu se ajunga acolo, spun inca o data. Sa fie bine ca sa nu fie rau. Doamna Dancila este o femeie cinstita, este o femeie corecta. Ea capata tot mai multe experinta si respect din partea colegilor. A avut vizite externe, a fost primita de Suveranul Pontif, o sa mai aiba vizite. Nu ii este frica.

Sa nu fie unii tentati sa treaca peste aceasta linie rosie, fie persoane fizice sau juridice. Sa fie bine, ca sa nu fie rau”, a declarat liderul PSD.

Citeste si: La asta nu s-a gandit Dragnea: „Iohannis poate sa o suspende din functie pe Dancila”. Expert: „Dancila trebuie anchetata, exista aceasta banuiala”

Conform articolului 109 din Constitutie, daca premierul Viorica Dancila se alege cu plangere penala, presedintele Iohannis poate dispune suspendarea ei din functie.

Iohannis a cerut raspicat, de doua ori, demisia din functie a premierului PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, care vor avea loc pe data de 9 iunie, va…

13 minute ago

Un barbat a fost arestat langa o statie de metrou din Londra dupa ce a ranit cu o sabie mai multi civili si politisti – VIDEO

Un incident critic a fost declarat in apropierea statiei de metrou Hainault din nord-estul Londrei,…

O oră ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

3 ore ago