Dancila a comis-o si in Spania, in prezenta premierului Sanchez. Momentul a fost cenzurat de Guvernul Romaniei – Video

news

Premierul Dancila a comis o noua gafa, joi, in timpul vizitei oficiale in Spania. Ea a s-a asezat pe scaunul rezernat premierului spaniol, Pedro Sanchez, insa a fost ridicata imediat de un reprezentant al protocolului de la Madrid.

Viorica Dancila s-a intalnit joi cu omologul sau spaniol, Pedro Sanchez, la Palatul Moncloa. Dancila a gafat si de aceasta data, premierul roman s-a asezat pe scaunul celui spaniol, fiind ridicata de un oficial din partea gazdelor. Acest moment nu apare in imaginile oficiale postate pe pagina de YouTube a Guvernului Romaniei, dar poate fi vazut in filmarea agentiei de stiri spaniole Atlas, mentioneaza Stirile Pro TV.

Mai jos, versiunea cenzurata prezentata de guvernul roman.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au salutat cooperarea excelenta in domeniul economic, aflata pe un trend pozitiv atat in planul schimburilor economice, in jurul cifrei de 4 miliarde de euro, cat si al volumului investitiilor spaniole in Romania. Evolutia schimburilor comerciale bilaterale confirma o relatie economica in crestere, precizeaza Executivul.

Totodata, prim-ministrul roman a subliniat faptul ca Romania are un mediu economic stabil si atractiv, exprimand aprecierea fata de investitiile realizate in Romania de companiile spaniole, in special in domeniul energiilor regenerabile, constructiilor si sectorului imobiliar.

De asemenea, Viorica Dancila a incurajat participarea companiilor spaniole la licitatiile organizate de autoritatile romane pentru proiecte finantate prin programele operationale derulate in prezent, dar si participarea la proiecte de investitii in parteneriat public-privat sau la programul de privatizare a companiilor romanesti de stat.

“Discutiile au confirmat interesul ambelor state pentru dezvoltarea, in continuare, a unei relatii privilegiate intre cele doua tari. In acest sens, cei doi oficiali au convenit continuarea demersurilor in perspectiva organizarii primei sedinte comune de guvern, inclusiv prin identificarea de noi oportunitati de cooperare sectoriala”, se spune in comunicat.

Comentarii: