Dancila confirma, ordonanta neagra ajunge astazi pe masa Guvernului: „Eu cred in aceste masuri”

news

Premierul Viorica Dancila a declarat joi ca ordonanta privind masurile fiscale va intra in sedinta de Guvern de joi, daca exista un acord si in Consiliul Economic si Social.

„Daca vom avea aceasta discutie in cadrul economic si social, adoptam aceasta OUG. Tot ceea ce am facut si toate punctele din aceasta ordonanta sunt pentru cetateni. Stiu ca exista o rezistenta, exista mereu si nemultumiti. Amintiti-va de trecerea contributiilor. Eu cred in aceste masuri si cred ca aceste masuri vor aduce beneficii cetatenilor. Am sa fau un singur exemplu. Pe mine ma intereseaza ca cetatenii sa nu mai aiba imprumuturi la …. Nu e vorba de masuri de taxe, e vorba de masuri de sprijin pentru cetateni”, a declarat Viorica Dancila, citata de Mediafax.

„Au fost consultari. Probabil astazi vor mai fi consultari in cadrul Consiliului Economic si Social”, a mai completat premierul.

Consiliul Economic si Social si-a inceput sedinta ora 13.00.

Guvernul a prezentat marti un proiect de ordonanta de urgenta are cuprinde o serie de masuri fiscale, printre care scaderea comisioanelor pentru Pilonul II de pensii, precum si posibilitatea de a lasa contributorii sa-si retraga banii anticipat. Alte masuri privesc introducerea „taxei pe lacomie”, aplicata bancilor, la valoarea activelor, si calculata in functie de nivelul ROBOR., plafonarea pretului gazelor, controlul preturilor si pe piata de electricitate, impozit de 3% pe cifra de afaceri a companiilor energetice, taxe impuse organizatorilor de jocuri de noroc, extindeea taxarii inverse pentru anumite categorii de operatiuni cu bunuri.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: