Dancila, cu capul in nisip. Nicio reactie la Raportul GRECO: „Sa termine cu politica strutului, cu plimbarile de pe plaja de la Sulina”

politica

PNL face apel la premierul Viorica Dancila sa anunte ca va implementa recomandarile din rapoartele GRECO, declara la RFI senatoarea liberala Alina Gorghiu. ”Ma astept sa termine cu politica strutului, cu plimbarile de pe plaja de la Sulina, ca tratamentul la mare cu picioarele in nisip nu ajuta statul de drept”, comenteaza ironic Gorghiu.

GRECO a criticat autoritatile romane pentru progresele insuficiente in combaterea coruptiei. Grupul Statelor impotriva Coruptiei cere desfiintarea sectiei speciale de anchetare a magistratilor.

Alina Gorghiu face un apel la prim-ministru ”sa anunte angajamentul ferm ca recomandarile GRECO vor fi implementate in cel mai scurt timp”.

”Faptul ca exista astfel de rapoarte inseamna un sprijin pentru Romania, un avantaj, pentru ca ne ajuta sa intelegem ce trebuie modificat in legislatie, pentru a reveni la standardele pe care UE ni le impune”, considera Gorghiu.

Senatoarea PNL critica ”atitudinea nociva” a PSD in privinta legilor justitiei.

”Ce ma framanta pe mine in acest moment e atitudinea PSD de tipul: nu mai vrem sa facem nimic referitor la justitie. Consider ca e o atitudine nociva si pot trage concluzia ca PSD doreste sa conserve ceea ce s-a gresit (…). Nu poti sa te porti ca un copil mic, care isi ia jucariile si pleaca, in momentul in care te supara ceva”, argumenteaza ea.

Alina Gorghiu o ironizeaza pe Viorica Dancila: ”Sper ca doamna Dancila sa priceapa ca avem obligatia sa transpunem acest raport si sa-l luam in discutie de urgenta in Parlament, sa exprimam opinii si sa le transpunem in legislatie (…). Ma astept sa termine cu politica strutului, cu plimbarile de pe plaja de la Sulina, ca tratamentul la mare cu picioarele in nisip nu ajuta statul de drept”.​

Mai mult despre: ,

Comentarii: