politica

Dancila da deja verdictul in scandalul blocarii avioanelor: Cuc este nevinovat. „Da, am discutat cu dl. Cuc”

Viorica Dancila a declarat ca luni va primi primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-a trimis atat la Tarom, cat si la Ministerul Transporturilor. Ea a mai spus ca a discutat cu Razvan Cuc si ca nu crede ca acesta ar fi luat o decizie care sa o puna pe ea intr-o situatie neplacuta.

”Miine (luni – n.r.) o sa am primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-am trimis atat la Tarom, cat si la Ministerul Transporturilor. (…) Da, am discutat cu dl. Cuc. A negat toate aceste lucrur legate de avioane, de intarziere, de ramanerea la sol. Nu as vrea sa ma implic, dar eu cred ca acest lucru nu se putea. Ganditi-va ca daca se intarzia zece minute, era vinovat premierul. Nu cred eu ca dl. Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine intr-o situatie neplacuta”, a declarat Viorica Dancila.

Premierul a mai fost intrebat daca PSD sustine infiintarea unei comisii de parlamentare de ancheta in acest caz si a spus ca nu se opune.

“Nu am nimic impotriva, este dreptul lor sa depuna aceasta cerere. Eu, inca prim-ministrul interimar, vreau sa vad rezultatele controlului facuta de catre Corpul de Control al primului ministru”, a explicat Dancila.

Fostul director al companiei Tarom, Madalina Mezei, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca hotararea de a fi demisa a aparut brusc, la o saptamana dupa ce i s-a decis prelungirea mandatului. Motivul exprimat de Consiliul de Administratie ar fi lipsa de rapiditate in desfasurarea proiectelor.

Mezei a confirmat informatiile potrivit carora demiterea acesteia a fost cauzata de refuzul retinerii la sol a aeronavelor curselor interne in ziua votarii motiunii. Fostul director Tarom a confirmat ca, joia trecuta, cand o parte dintre parlamenteri trebuiau sa vina din tara pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut sa retina aeronavele la sol pentru a impiedica votul.

Premierul Viorica Dancila a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului inceperea unei actiuni de control la Ministerul Transporturilor si la Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom S.A., in scopul clarificarii aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

8 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

10 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

10 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

10 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

10 ore ago