Dancila, discurs hotesc la motiune, s-a dezis de Dragnea si de PSD in privinta justitiei: „Guvernul nu este implicat”

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat joi, in plenul reunit in care se dezbate si voteaza motiunea de cenzura, ca Opozitia se contrazice legat de respectarea masurilor solicitate de Comisia de la Venetia si a acuzat Guvernul Ciolos ca a facut reforme in justitie prin ordonante.

„Nu voi comenta afirmatiile dvs. despre reforma justitiei, din simplul motiv ca legile la care va referiti au fost adoptate de Parlament, nu prin ordonanta de urgenta, cum se intampla in Guvernare Ciolos si nici prin angajarea raspunderii guvernului, cum se intampla in guvernarea PNL, cu ministrul Macovei”, a spus premierul.

„Deci nefiind implicat Guvernul nu am ce sa va raspund la toata teoria pe care ati dezvoltat-o in aceasta privinta in motiune. Guvernul s-a implicat doar dupa adoptarea acestor legi, pentru a introduce in legislatie unele recomandari ale Comisiei de la Venetia! Deci iar va contraziceti. Pe de o parte ne-ati criticat ca nu tinem cont de Comisa de la Venetia, iar cand am modificat legislatia ca sa introducem recomandarile Comisiei de la Venetia tot suparati sunteti ca am facut-o prin ordonanta de urgenta”, a mai afirmat Viorica Dancila.

Partidele de opozitie reproseaza Cabinetului Dancila, in textul motiunii de cenzura depusa vineri in Parlament, nerespectarea programului de guvernare si modificarea legilor justitiei si a legii pensiilor.

„Guvernul marioneta al penalului Liviu Dragnea trebuie sa plece azi! Aceasta nu este o cerere a opozitiei, ci o urgenta nationala! Grupul infractional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea Romaniei a slabit statul, ca sa si-l supuna, intr-un moment in care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricand. Afirmam cu putere si cu toata responsabilitate ca este periculos pentru interesele nationale ca tara sa ramana pe mana acestui grup infractional organizat, care distruge statul de drept si dinamiteaza stabilitatea politica si economica a Romaniei, intr-un moment de instabilitate internationala. Cei care vor incerca sa-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, impotriva Romaniei, vor purta pe umeri o raspundere istorica. Pentru ca alegerea pe care o veti face azi, doamnelor si domnilor din PSD, ALDE si UDMR, este intre Liviu Dragnea si Romania”, prevede introducerea textului motiunii de cenzura initiata de PNL-USR-PMP impotriva Guvernului.

In motiunea de cenzura, opozitia vorbeste si despre legile justitiei.

„Justitia nu este nici despre Dragnea si nici despre Tudorel! Justitia este despre o societate matura si dezvoltata, care functioneaza dupa reguli si dupa valori. Fara o justitie independenta si functionala, nu vom putea spera la nimic bun! Domnia voastra NU ati respectat niciuna dintre obligatiile asumate in fata Parlamentului, in temeiul art.103 din Constitutie! Ati promis ,,Justitie in slujba cetateanului!” si negati prin ceea ce ati facut independenta Justitiei – pe care luptati din toate puterile sa v-o aserviti”, potrivit sursei citate.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: