„Dancila e la cutite cu Rovana Plumb, dau vina una pe alta. Sa luam popcorn, va fi spectaculos”. Departamentul antifrauda OLAF se afla in control la guvern

politica

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunta ca Romania va pierde in jur de un miliard de euro in cauza incompetentei ministrilor PSD. Tensiunile sunt atat de mari in Guvernul PSD-ALDE din acest motiv incat premierul Dancila si Rovana Plumb, actualul ministru responsabil de fondurile europene, „sunt la cutite”.

„Anul acesta, din cauza incompetentei in forma continuata a ministrilor PSD, Romania va pierde aproape un miliard de euro din fondurile europene alocate, prin procedura de decommitment. Adica UE ne va lua banii de proiecte pe care n-am fost in stare sa-i cheltuim in patru ani. Si acesta este doar inceputul dezastrului.

Sunt semnale clare dinspre Bruxelles ca ni se vor suspenda in curand cateva Programe Operationale. Alte sute de milioane. Am avertizat asupra acestui lucru la inceputul anului, in raportul meu privind situatia fondurilor europene in 2017 sub conducerea PSD”, avertizeaza Cristian Ghinea, pe pagina sa de Facebook.

„Viorica Dancila e nervoasa pentru ca toate astea i se vor sparge ei in cap si ar vrea sa scape de Rovana Plumb. Cele doua preferate ale lui Dragnea sunt la cutite si se pregatesc sa dea vina una pe alta. As zice sa luam popcorn pentru ca va fi spectaculos, dar adevarul este ca ratam sansa de dezvoltare cu bani europeni. Pacat!”, transmite deputatul USR.

Totodata, el mai sustine ca oficiali din departamentul antifrauda OLAF se afla la Ministerul Fondurilor Europene.

„La MFE lumea e agitata zilele acestea de cu totul altceva – o vizita a inspectorilor Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) „, a precizat Ghinea.

Intr-un comunicat de presa, MFE dezminte categoric ca o echipa a OLAF s-ar afla in aceste zile la Bucuresti.

„Cu privire la informatiile aparute in spatiul public referitoare la un presupus control al inspectorilor OLAF in institutia noastra, Ministerul Fondurilor Europene precizeaza ca nicio delegatie a Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) nu s-a aflat recent si nu se afla in MFE pentru controale. Orice misiune a institutiilor europene in Romania este intotdeauna comunicata public de MFE, in acord cu principiul transparentei”, se arata intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: