Dancila: „Este in interesul Romaniei ca Rovana Plumb sa fie comisar european. Cer sa fie sustinuta”

politica

Premierul Viorica Dancila a cerut luni seara, tuturor europarlamentarilor sa sustina candidatura Rovanei Plumb pentru functia de comisar european, acest lcuru fiind ”in interesul Romaniei”. ”Cred ca mesajul de unitate trebuie sa fie cel care trebuie avut in vedere in perioada urmatoare”, a spus Dancila.

Viorica Dancila a anuntat, luni seara, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD ca s-a discutat si despre nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european.

”Solicit tuturor membrilor Parlamentului European, indiferent de culoarea politica, sa sustina aceasta candidatura pentru ca este in interesul Romaniei. Daca am vazut membri ai Parlamentului European in care s-au pozitionat impotriva propriei tari, cred ca mesajul de unitate trebuie sa fie cel care trebuie avut in vedere in perioada urmatoare, avand in prim-plan imaginea Romaniei si modul cum ar fi perceput un deputat roman, un deputat european roman atunci cand ar vota sau ar veni cu atacuri impotriva candidatului nostru la Comisia Europeana”, a declarat Viorica Dancila, citata de news.ro.

Presedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat-o pe Rovana Plumb in postul de comisar european din partea Romaniei.

Rovana Plumb afirma ca nominalizarea sa pentru postul de comisar european o onoreaza si responsabilizeaza in egala masura. Ea ii multumeste in mod deosebit premierului Viorica Dancila.

Delegatia USR PLUS in Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb in functia de comisar european.

„Atentionam Guvernul PSD ca prin insistenta de a o sustine pe Rovana Plumb isi bate joc de aceasta demnitate publica europeana si, daca nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de ras si va fi fortat sa vina cu o alta nominalizare dupa respingerea ei in Parlament”, se arata intr-un comunicat al Aliantei USR PLUS.

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, ca Guvernul Romaniei risca foarte mult prin sustinerea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european si a atras atentia ca audierile in Parlamentul European nu sunt o joaca.

La randul sau, presedintele PLUS, fostul comisar european Dacian Ciolos, spune ca Rovana Plumb are „probleme serioase de integritate si credibilitate”, acuzand ca aceasta a facut declaratii impotriva valorilor europene.

Ciolos sustine ca la audierile din Parlamentul European „in loc sa explice care-i viziunea dansei despre portofoliu”, Rovana Plumb va trebui „sa dea explicatii despre dosarul Belina si despre ce a facut la Ministerul Mediului si despre cum l-a sustinut sau nu pe Liviu Dragnea”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: