Dancila face un pas in spate in scandalul pus la cale de penali pentru a o demite pe Kovesi. Premierul, explicatii privind declaratiile lui Tudorel Toader

news

Premierul Viorica Dancila a declarat, luni, ca l-a chemat de urgenta pe Tudorel Toader din Japonia pentru a „analiza” ce este adevarat in scandalul declansat de familia Cosma la Antena 3 si Romania TV. Ea a increcat astfel sa explice decizia ministrului de a amana cu o saptamana prezentarea raportului privind activitatea DNA.

„Nu am anulat intalnirile (pe care ministrul Toader le avea in Japonia – n.r.). Mai avea cateva vizite, a venit in tara, a vazut ce a aparut in spatiul public. Nu putea sa vina din Japonia fara sa analizeze, sa vada ce este real”, a declarat Dancila.

Premierul s-a straduit sa ia apararea lui Tudorel Toader, care a fost acuzat de unii lideri PSD ca este lipsit de curaj.

„A trebuit o saptamana sa preia toate informatiile. Nici macar primul ministru nu trebuie sa se amestece in aceste chestiuni”, a sustinut Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat saptamana trecuta ca, personal, nu vede motive de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. El a subliniat ca daca ministrul justitiei ar cere revocarea lui Kovesi, ar trebui sa vina „extrem-extrem de bine documentat”.

„Asta cu revocarea constat ca e o procupare intensa in spatiul public. Momentan nu vad motive de revocare, dar s-ar putea sa existe unele pe care nu le cunosc eu si pe care le cunoaste ministrul Justitiei. In acest caz, domnul ministru al Justitiei ar veni extrem, extrem de bine documentat daca ar face o astfel de propunere.

Acum nu cunosc motive de revocare. Cum s-a aflat ca nu a existat niciun control la DNA in afara celui din vara anulu trecut, nu a existat nicio discutie la nivelul DNA, m-ar surprinde ca cvasi-peste noapte sa apara motive serioase si bine fundamentate pentru o ipotetica solicitare de revocare”, a declarat Klaus Iohannis

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: