Dancila a facut iar scandal la Strasbourg. Mesaj obraznic adresat celor care „tipa”: „Acest guvern este de partea romanilor”

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat marti, in Parlamentul European, dupa ce Guvernul a fost criticat in legatura cu un posibil proiect privind amnistia, ca nu exista un astfel de document pe masa Executivului si ca acest for vrea doar sa protejeze cetatenii impotriva abuzurilor.

„Referitor la amnistie, am spus de nenumarate ori -nu am niciun act normativ pe masa guvernului referitor la acest lucru. Nu cred sa aparam pe nimeni, vrem sa protejam cetatenii impotriva abuzurilor. Vrem sa protejam drepturile cetatenilor care au fost afectati de decizii ale justitiei, de protocoale secrete intre servicii si justitie. Cei care tipa tare acum, multi dintre ei vor sa ascunda ce s-a intamplat de fapt in Romania si ca au fost parte a acestui sistem care a dus la incalcarea drepturilor omului”, a declarat Viorica Dancila.

Ea le-a mai transmis celor care au criticat Guvern ca au fost dezinformati in legatura cu buna guvernare pentru ca Romania a inregistrat crestere economica si un somaj sub 4%, au crescut pensiile si salariile.

„Acest guvern este de partea romanilor”, a spus premierul Dancila.

Aceasta l-a criticat pe europarlamentarul Cristian Preda pentru faptul ca pune la colt Romania in PE.

„M-am gandit mult daca merita sau nu merita sa dau acest raspuns. Dle Preda, Guvernul nu critica PE si CE, eu am fost europarlamentar, nu am facut scandal ca dvs, nu pot sa ma pozitionez impotriva acestor institutii, am criticat Rezolutia pentru ca trebuie sa avem o unitate de masura. Ati vorbit despre protestele din 10 august. Ce spuneti despre protestele din Franta? Niciun francez nu a venit aici sa isi critice tara”, a spus Dancila.

Presedintele grupului ALDE in Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marti, in plenul in care este prezenta Viorica Dancila, ca familia europeana din care face parte nu va merge alaturi de coalitie, implicat ALDE Romania, daca nu isi schimba abordarea pe amnistie.

Si alti europarlamentari au catalogat drept de neacceptat un demers cum ar fi ordonanta privind amnistia.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la final de an, intrebat de ordonanta pe amnistie si gratiere, ca nu se poate continua pe nedreptati si ca au fost completuri de judecata constituite nelegal, care au dus la abuzuri.

Anterior, presedintele PSD a spus,la CN PSD, ca nu stie cand sau cum dar PSD – ALDE are obligatia sa dea un OUG pe amnistie si gratiere pentru a fi reparate toate nedreptatile care s-au facut in Justitie.

Mai mult despre: ,


Comentarii: