Dancila iese iar, anunta ca ar fi gestionat mai bine criza coronavirusului: „PNL n-ar fi trebuit sa darame guvernul PSD, un guvern bun pentru romani”

politica

Fostul premier, Viorica Dancila, iese la atac dupa ce Florin Citu si-a depus mandatul. Ea sustine ca „PNL nu stie sau nu poate sa faca ceea ce trebuie la guvernare”, prin urmare „liberalii n-ar fi trebuit sa darame guvernul PSD”.

„Liberalii au prelungit azi criza politica, aratand ca nu le pasa de oameni. Iar in timp ce ei gresesc si se balbaie, Romania face fata din ce in ce mai greu crizei coronavirusului.

E profund regretabil ca PNL nu stie sau nu poate sa faca ceea ce trebuie la guvernare. Daca se stiau nepregatiti, liberalii n-ar fi trebuit sa darame guvernul PSD, un guvern bun pentru romani, care a stiut sa gestioneze treburile tarii.

Dincolo de politica, pe primul loc trebuie sa fie oamenii – mai ales acum, in aceasta perioada complicata. Clasa politica trebuie sa fie mult mai aproape de romani, de nevoile si ingrijorarile lor. E timpul solidaritatii si al deciziilor corecte pentru tara”, a scris Dancila pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis convoaca vineri partidele si formatiunile parlamentare la consultari in vederea desemnarii noului premier.

„Suntem cu totii responsabili sa gasim cat mai urgent o solutie democratica la actuala situatie politica. Am decis convocarea consultarilor cu partidele parlamentare pentru maine, incepand cu ora 13,00. Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului sa lucreze cu celeritate, astfel incat saptamana viitoare sa fie investit un Guvern cu puteri depline, un Guvern impreuna cu care pot sa ma dedic suta la suta combaterii efectelor raspandirii noului coronavirus, avand atunci la dispozitie toate parghiile pentru a lua masurile ce se impun”, a anuntat seful statului, la Palatul Cotroceni.

El a sustinut ca decizia lui Florin Citu de a-si depune mandatul de premier desemnat nu afecteaza cu nimic, deoarece Romania are un Guvern functional.

„Vreau sa subliniez ca aceasta decizie nu schimba cu nimic faptul ca Romania are, in acest moment, un Guvern care functioneaza, Guvernul Orban, care a dovedit ca actioneaza cu toata hotararea si responsabilitatea si ia toate deciziile necesare pentru a stopa raspandirea infectiilor cu noul coronavirus. Datorita acestor masuri, chiar daca mai drastice, dar luate la timp, in Romania numarul infectarilor a ramas destul de mic”, a afirmat Iohannis.

Presedintele a adaugat ca prioritatea zero in aceste zile este protejarea sanatatii oamenilor.

„Rafuielile si meciurile politice nu-si au deloc rostul in actualul context”, a sustinut Klaus Iohannis.

Mai mult despre: ,


Comentarii: