Dancila in campanie electorala. Ii da afara pe seful Politiei Romane si pe prefectul de Olt. Atac la adresa STS

politica

Premierul Viorica Dancila a cerut, vineri seara, la Antena 3 ca seful Politiei Romane, Ioan Buda, sa demisioneze. Ea cere si demisia prefectului de Olt.

„Eu sper ca din acest moment sa existe aceste demisii”, a spus Dancila.

Intrebata despre explicatiile STS, Dancila declarat: „Este inadmisibil sa nu existe acuratete in localizare in secolul 21. Este inadmisibil sa nu se raspunda la intrebari in acest moment. Cine greseste sa plateasca. Ma voi ocupa personal de toti cei care nu mai au ce cauta in sistem. Cer sefilor de insitutii sa se comportate matur si sa nu mai arunce vina unii pe altii”.

„Presedintele sa ceara un raport riguros in CSAT privind modul in care a actionat STS”, a mai spus Dancila.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, sustine ca trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in subordinea MApN este unica solutie pentru reformarea acestei structuri, aratand ca in ministerul pe care-l conduce exista si infrastructura, dar si resursa umana specializata de a „aduce in parametrii optimi” sistemul de urgenta 112.

„In 2007, Bruxelles-ul deschidea impotriva Romaniei procedura de infringement pentru lipsa localizarii pe sistemul de urgenta 112. In ianuarie 2009 problema parea rezolvata prin implementarea mecanismului de catre o companie privata. In 2014, avionul SMURD se prabuseste in Apuseni, iar esecul de a localiza in timp util aeronava se soldeaza cu decesul a doi membri ai echipajului. In 2019, sistemul de urgenta 112 esueaza inca o data lamentabil, cei insarcinati cu operarea nefiind capabili sa localizeze apelantul. Mai exact, STS a transmis o arie in Apuseni si alte trei locatii gresite. Rezultatele le cunoastem: o tragedie teribila ce nu poate ramane fara urmari”, a scris Les pe Facebook.

Totodata, el a precizat ca MApN are oameni specializati pentru a aduce sistemul „la parametrii optimi”.

„Ministerul Apararii Nationale are infrastructura si resursa umana specializata pentru a aduce la parametrii optimi acest sistem. Trecerea STS sub coordonarea MApN cred ca este unica solutie de a reforma si reda credibilitatea acestei structuri esentiale pentru sistemul national de securitate”, a aratat ministrul.

Mai mult despre:


Comentarii: