Dancila l-a dat afara pe omul lui Dragnea de la CEDO. Acesta nu lucra in beneficiul statului roman ci al fostului lider al PSD

news

Premierul Viorica Dancila a decis eliberarea, la cerere, a lui Viorel Mocanu din functia de agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Decizia a fost publicata, miercuri, in Monitorul Oficial.

DNA a deschis dosar penal dupa ce presa a aratat ca agentul Romaniei la CEDO, Viorel Mocanu, face aparari in defavoarea statului roman si in favoarea lui Liviu Dragnea in procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO sa constate ca i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil in dosarul Referendumul in care a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Hotnews.ro a studiat dosarul de la CEDO si a constatat ca agentul Romaniei a formulat argumente in defavoarea statul roman si in favoarea fostului lider PSD. Aceasta dupa ce Catrinel Brumar, fostul agent CEDO, a fost schimbat cu Viorel Mocanu, un avocat care i-a reprezentat pe Sorin Oprescu, Rovana Plumb, dar si pe Oana Zavoranu si Florin Salam.

Printr-o alta decizie a prim-ministrului, Danut Alexandru Potor a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Mai mult despre:

Comentarii: