Dancila, mai umila ca niciodata. L-a asteptat peste o ora pe Juncker la aeroport. Ce spun uzantele diplomatice

politica

Premierul Viorica Dancila s-a intalnit, la Aeroportul Baneasa, cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, inainte de plecarea acestuia din Romania. Ea l-a asteptat in aeroport peste o ora, in conditiile in care, luni, a intarziat la intalnirea cu seful Comisiei Europene.

Viorica Dancila l-a asteptat pe Jean Claude Juncker la aeroport si l-a intampinat impreuna cu comisarul european Corina Cretu. Dancila a sosit la aeroport la ora 11.55 si l-a asteptat pana la 12.58, cand Juncker a sosit la aeroport.

Fostul presedinte Traian Basescu a explicat, luni, care sunt uzantele diplomatice in cadrul unei intalniri la acest nivel.

„Echivalentul lui Juncker in Romania este premierul. Nu prea se cade sa te astepte premierul la aeroport. Dl Juncker trebuia sa faca o vizita la Palatul Victoria intr-o intalnire nu de un sfert de ora, ci de jumatate de ora, standardul optim, dar foarte probabil scrisoarea idioata pe care a trimis-o cu lovitura de stat din Romania l-a facut pe Juncker sa nu mai aiba niciun fel de respect pentru premierul Romaniei”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu, luni seara, la TVR

Premierul Viorica Dancila nu a ajuns, luni dupa-amiaza, la aeroport pentru a-l intampina pe presedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucuresti pentru a participa la summit-ul Initiativa celor Trei Mari.

Guvernul a sustinut ca aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decat ora anuntata, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara avionului si l-a dus la hotel.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: