Dancila, minciuni siderante la Bruxelles: „Guvernul Romaniei nu a avut niciun fel de interferenta in justitie”

news

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, la sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European, ca in Romania statul de drept este respectat, adaugand ca este „mahnita” sa constate ca „inca exista dezinformare”. „Guvernul Romaniei nu a avut niciun fel de interferenta in justitie”, a sustinut ea.

„Intr-adevar, Europa este divizata, intr-adevar avem dublu standard. Noi avem nevoie de o Europa unita si in care toti sa fie, toate statele membre sa fie tratate in mod egal. Iar acest lucru nu depinde decat de noi, de modul in care ne vom raporta la probleme, la provocarile existente, de modul in care vom da raspunsul asteptat de cetateni. Daca vom continua divizand si mai mult Europa atunci nu ne putem mira ca urmatoarea configurare a Parlamentului European va fi una care sa nu permita luarea unor decizii corecte pentru cetatenii europeni”, a spus Viorica Dancila, raspunzand unor intrebari adresate la sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European.

Ea a mai spus ca vrea sa faca unele precizari, pentru ca s-au facut referiri la statul de drept, la justitie si la drepturile omului.

„Vreau sa va asigur ca in Romania statul de drept este respectat. Vreau sa va asigur ca drepturile omului in Romania trebuie respectate si in acelasi timp sunt mahnita sa constat ca inca exista dezinformare. Guvernul Romaniei nu a avut niciun fel de interferenta in justitie. Deci cred ca puteti adresa aceste intrebari si am sa va dau raspunsurile corecte. Una din problemele pe care nu le-ati ridicat, dar pe care trebuie sa le avem in vedere este cel referitor la dezinformare si la stirile false, pentru ca acestea pot de multe ori sa induca perceptii gresite despre un anumit stat sau un anumit guvern, asa cum este acum referitor la Guvernul Romaniei”, a afirmat Dancila, citata de news.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: