Dancila, nou mesaj despre Holocaust, la cateva zile dupa marile gafe. De data aceasta a trimis un mesaj scris de consilieri

news

Presedintele Klaus Iohannis reafirma angajamentul Romaniei de a lupta impotriva antisemitismului, a rasismului si a xenofobiei intr-un mesaj transmis cu prilejul Zilei internationale de comemorare a victimelor Holocaustului.

„Astazi, onoram victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta impotriva antisemitismului, a rasismului si a xenofobiei”, a transmis Klaus Iohannis duminica, intr-un mesaj pe Twitter.

Ziua internationala de comemorare a victimelor Holocaustului este marcata in fiecare an la 27 ianuarie, conform rezolutiei A/RES/60/7, adoptata la 1 noiembrie 2005 de Organizatia Natiunilor Unite.

Si Dancila a transmis o nou mesaj cu aceasta ocazie, dupa ce in urma cu cateva zile premierul Dancila s-a angajat sa combata „negationalismul si Holocaustul”.

„Guvernul Romaniei reitereaza angajamentul pentru lupta impotriva antisemitismului si pentru a incrimina negarea Holocaustului si incitarea la antisemitism, incurajand solidaritatea si spiritul civic ca fundamente pentru o societate democratica si moderna.

Totodata, in contextul detinerii Presedintiei rotative a Consiliului UE, Romania are ca obiectiv coeziunea valorilor comune. Iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intolerantei, xenofobiei, populismului, antisemitismului si descurajarea discursului bazat pe ura reprezinta una din temele centrale ale stimularii solidaritatii si coeziunii Uniunii Europene.

Va fi iar nebunie! Reportul mare de la Loto ii va scoate pe romani din casa – Sumele uriase puse in joc la extragerile de astazi

Astfel, Romania a realizat, in ultima perioada de timp, in plan intern, pasi importanti in directia comemorarii victimelor Holocaustului si a promovarii educatiei despre Holocaust. Mai mult, in perioada martie 2016 – martie 2017, Romania a exercitat Presedintia Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului si a sustinut adoptarea definitiei de lucru a antisemitismului.

In luna iunie 2018, la doi ani de la adoptarea definitiei, Parlamentul Romaniei a adoptat o lege speciala privind combaterea antisemitismului, care defineste antisemitismul si incrimineaza distribuirea si promovarea de materiale cu un continut antisemit, precum si promovarea de idei, conceptii sau doctrine antisemite.

Reiteram ca promovarea diversitatii, a respectului fata de celalalt, a egalitatii de sanse reprezinta principii esentiale pentru dezvoltarea unei societati democratice”, transmite Guvernul printr-un comunicat de presa.

Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri la Bruxelles ca Guvernul va organiza un eveniment pentru „sprijinirea combaterii negationalismului si a Holocaustului”.

„In luna martie 2019 vom organiza un eveniment care isi propune sa contribuie la sprijinirea combaterii negationalismului si a Holocaustului, prin reuniunea la Bucuresti a reprezentantilor celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa si nu numai, in domeniul istoriei Holocaustului”, a declarat Viorica Dancila.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: