„Dancila nu stie gramatica limbii romane si aritmetica. Sunt dusi cu capul”. Premierul, atacata de la varful politicii

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, pentru Mediafax, referitor la intentia social-democratilor de a contesta MCV la Curtea de Justitiei a UE, ca „sunt dusi cu capul”, iar orice demers in afara respectarii recomandarilor raportului MCV risca sa faca un rau imens Romaniei.

„Sunt dusi cu capul. Madame Dancila nu stie gramatica limbii romane si aritmetica. Orice alta actiune, in afara de respectarea recomandarilor, risca sa faca un rau imens Romaniei. Doamna Dancila trebuie sa priceapa ca nu exista alta cale decat aceea de a respecta recomandarile Comisiei de la Venetia si cele cuprinse in raportul MCV. Nu sunt obligatorii (recomandarile raportului MCV – n.r.), dar orice altceva vor face va dauna Romaniei si va avea consecinte negative asupra romanilor”, a afirmat Ludovic Orban.

Afirmatiile lui Ludovic Orban vin in contextul in care presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, social-democratul Nicusor Halici, a declarat miercuri ca in PSD este analizata posibilitatea unui demers de contestare a raportului MCV la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE).

Totodata, vicepresedintele Camerei Deputatilor si deputat PSD, Florin Iordache, a declarat, miercuri, ca Guvernul poate contesta MCV la Curtea de Justitie a UE. Deputatul PSD a adaugat ca Parlamentul si ministrul Justitiei, Tudorel Toader vor analiza asupra argumentelor juridice si politice din raportul prezentar de Comisia Europeana.

In schimb, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus ca nu a discutat cu nimeni in privinta contestarii raportului MCV la CJUE si ca, dupa ce va vedea motivele acestui demers, va reprezenta Guvernul daca va mai fi ministru la acel moment.

Adoptarea legilor justitiei si presiunile asupra independentei sistemului judiciar, in special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor inregistrate de Romania, a anuntat marti Comisia Europeana, recomandand suspendarea procedurilor in cazul procurorilor de rang inalt.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: