Dancila plateste inainte. S-a eliberat brusc postul de sef al ASF pentru a fi dat unui parlamentar ca sa NU voteze motiunea de cenzura

politica

Leonardo Badea si-a depus demisia din functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) incepand cu data de 11 octombrie 2019, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, reprezentanti ai institutiei. Functia de sef al ASF ii va fi oferita deputatului PSD Marius Sorin Bota pentru a nu vota motiunea de cenzura.

Surse politice au anuntat, marti, ca Bota nu va mai vota motiunea, desi a semnat-o, pentru ca urmeaza sa primeasca in schimb functia de sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Intr-un interviu pentru Digi24, marti, Bota nu a negat ca ar putea sa fie numit sef al ASF.

Digi24.ro: Exista o discutie prin PSD ca v-au promis sefia ASF. Este adevarat?

Sorin Bota: Deci, promisiuni si discutii pot sa fie … atata timp cat ASF-ul astazi nu este disponibil… Eu am mai fost, am mai candidat, am iesit, am renuntat, tot pe o chestiune de solidaritate interna de partid. Pentru mine nu conteaza atat de mult functiile, conteaza ce se face, din punct de vedere politic, ca om politic in tara, intr-o institutie, intr-un minister.

Digi24.ro: Pare ca v-ati razgandit. Opozitia se poate baza pe votul dumneavoastra in continuare?

Sorin Bota: Depinde cine e in Opozitie, azi sau de joi incolo.

Iata ca miercuri postul de sef al ASF devenit disponibil.

Leonardo Badea, demisionarul de la ASF, va ocupa din aceasta toamna pozitia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: