politica

Dancila poate sa-si stranga papornita. Inca sapte voturi pentru motiunea de cenzura

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminica, la Focsani, ca motiunea de cenzura la adresa Guvernului, depusa de opozitie, are sanse mari sa fie votata si ca are inca sapte angajamente din partea unor parlamentari care nu se afla printre cei 237 care au semnat documentul.

Liderul liberal, Ludovic Orban a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Focsani, ca inca sunt discutii cu unii parlamentari care nu au semnat motuiunea de cenzura, pentru sustinerea acesteia in Parlament.

Intrebat ce sanse are motiunea si daca se bazeaza doar pe cele 237 de voturi ale semnatarilor, Orban s-a aratat optimist.

”Foarte mari (sanse – n.r.). Am mai avut foarte multe discutii cu parlamentari care nu au semnat motiunea de cenzura si in momentul de fata mai avem, pot sa raspund, chiar angajamente de vot la motiune din partea a inca 7 parlamentari. Ceea ce cred eu 237 cu 7, 244, ca e un scor un pic mai confortabil”, a declarat Orban, citat de news.ro.

Intrebat, de asemenea, daca nu se teme de jocurile lui Victor Ponta, Orban a declarat ca dificultatea negocierilor purtate pentru motiune s-a datorat numarului mare de personaje care a trebuit sa se uneasca.

”Nu este adevarat. Dificultatea negocierilor purtate pentru aceasta motiune de cenzura a rezidat in primul rand de numarul mare de actori care au trebuit sa se uneasca pentru sustinerea acestui demers pe de o parte si, pe de alta parte, datorita, sa spun, diferentelor de opinie intre acesti actori pe mai multe puncte. Toate aceste diferente au fost lasate de o parte. Convingerea mea este ca la ora actuala toate formatiunile politice care s-au angajat in sustinerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul motiunii de cenzura”, a spus Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat, raspunzand unei intrebari privind votul secret anuntat de UDMR, ca aceasta formatiune politica nu a cerut niciodata parlamentarilor sai sa voteze la vedere.

”In 30 de ani, conducerea UDMR nu a cerut niciodata parlamentarilor UDMR sa voteze la vedere, la ei este o cutuma in cadrul grupului UDMR. Pe de alta parte, tot in acesti 30 de ani, toate deciziile oficiale luate de conducerea UDMR, au fost respectate de parlamentarii UDMR. Ca atare, eu nu am nicio emotie in privinta voturilor parlamentarilor UDMR. Sigur, ca stim, avem semnale din partea multor parlamentari, ca Guvernul, prin diferiti emisari, cauta sa ofere marea cu sarea catre parlamentari care au semnat motiunea de cenzura, cu intentia de a-i determina sa nu vina la vot”, a declarat Orban

Liderul PNL a mai spus ca nu are cunostinta despre niciunul dintre cei 237 de semnatari, ca ar fi luat o alta decizie decat aceea de a vota motiunea de cenzura.

Intrebat ce va urma dupa motiune, Orban a declarat ca principalul obiectiv este de a pune punct acestei guvernari PSD.

”Principalul nostru obiectiv este sa punem punct acestei guvernari. In privinta optiunilor Partidului National Liberal, am prezentat public pana acum de zeci de ori, daca unii nu au auzit, inseamna ca nu urmaresc media. Prima noastra optiune o reprezinta alegerile anticipate, daca este posibil sa se organizeze alegeri anticipate, asta ar presupune un acord politic al multor parteneri pentru ca este nevoie de respingerea succesiva a doua guverne de catre Parlament. In cazul in care nu va exista un acord politic, Partidul National Liberal este pregatit sa-si asume raspunderea guvernarii, adica, sa formeze un Guvern in jurul Partidului National Liberal”, a mai declarat Orban.

Presedintele PNL a adaugat ca ”dupa reusita motiunii de cenzura, presedintele Romaniei, in conformitate cu prevederile constitutionale, va declansa consultari la Palatul Cotroceni, in urma acestor consultari va prezenta o solutie iar Partidul National Liberal va sustine solutia care va fi prezentata de presedintele Romaniei Klaus Iohannis”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago