Dancila pregateste terenul pentru a acuza furtul alegerilor. Contesta votul prin corespondenta

politica

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a afirmat, joi seara, intrebata cum va colabora cu guvernul PNL daca va deveni presedinte, ca actualul guvern „nu va rezista”, liderul PSD anuntand ca va depune motiune de cenzura in luna februarie. Dancila sustine, de asemenea, ca va contesta modalitatea prin care s-a organizat votul prin corespondenta.

„Presedintele Romaniei trebuie sa discute pe obiective importante pentru tara cu un guvern indiferent de culoarea politica. Eu cred ca un guvern cum este guvernul actual, care nu are majoritate, va fi un guvern care nu va rezista. Eu stiu ca Partidul Social Democrat va depune motiune de cenzura in februarie, cat mai curand posibil, ca un guvern nu trebuie dat jos de presedintele Romaniei trebuie dat jos de catre majoritatea din Parlamentul Romaniei si eu cred ca ceilalti vor face majoritate pentru ca nu vor sustine un guvern care va duce la dezastru Romania”, a afirmat Viorica Dancila, joi seara, la Antena 3, citata de news.ro.

Presedintele PSD a anuntat totodata ca va contesta modul in care s-a organizat votul prin corespondenta

„Eu am considerat ca dreptul la vot este al fiecaruia dintre noi, dar am vazut lucruri care ma ingrijoreaza. Aceste plicuri care s-au primit pentru turul doi in care sunt toti candidatii. Fara sa stii cine intra in turul doi, mi se pare un lucru total incorect si vom contesta acest lucru. Eu cred ca trebuie sa dea dovada de foarte multa transparenta, pentru ca fiecare trebuie sa aiba certitudinea in Romania ca votul lui conteaza, ca votul lui este respectat. Cred ca acest lucru nu este acum prea bine reglementat pentru ca de multe ori oamenii cred ca chiar daca voteaza rezultatul poate fi deformat si nu trebuie sa se intample acest lucru”, a spus fostul prim-ministru.

Dancila sustine ca aceasta este o temere justificata „avand in vedere ca au existat unele suspiciuni chiar la alegerile europarlamentare”.

Dancila anunta ca are incredere in alegeri, dar ca este nevoie de transparenta in ceea ce priveste modul in care sunt organizate alegerile, mentionand ca PSD va face numaratoare paralela pentru acest scrutin.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat ca pana joi, ora 10.30, au fost validate plicurile care contin votul prin corespondenta a 15.551 de alegatori pentru alegerile prezidentiale 2019.

Mai mult despre:

Comentarii: