Dancila, pregatita sa dea o noua ordonanta neagra. Functionarii publici avertizeaza: „Demers indreptat impotriva cetatenilor acestei tari”

politica

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) solicita premierului sa respecte angajamentele luate in privinta adoptarii Codului Administrativ, solicitand ca proiectul sa nu fie adoptat in forma unei ordonante de urgenta.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) solicita premierului sa respecte angajamentele luate in privinta adoptarii Codului Administristrativ, dupa discutiile cu partenerii sociali.

Sindicalistii ii reamintesc liderului de la Palatul Victoria ca adoptarea acestui act normativ sub forma unei oronante de urgenta a primit avizul nefavorabil al Consiliului Economic si Social, iar FNSA a solicitat ca acest subiect sa fie tratat cu responsabilitate.

,,Vom vedea formularea definitiva inainte de a vota”! Stimata Doamna Prim-ministru, consideram ca acesta declaratie demonstreaza clar modul in care Guvernul Romaniei intelege sa trateze cu responsabilitate si seriozitate reglementarile din acest cod! Apreciem insa capacitatea de analiza si sinteza a structurii pe care o reprezentati, nimeni, in afara de Dumneavoastra, nu este capabil sa analizeze un document de aproximativ 300 de pagini in cateva minute”, se arata in comunicatul de presa al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA).

In cazul in care Guvernul Romaniei va adopta in sedinta OUG referitor la Codul Administrativ, fiind introdus pe lista suplimentara, sindicalistii anunta ca vor considera ca acest demers este indreptat impotriva cetatenilor acestei tari, ca sfideaza toate principiile de drept, iar „singurul lui scop este acela de a proteja un grup de interese care doreste sa feudalizeze administratia publica din Romania”.

Citeste si: „Incepe iar balul cu ordonantele, e de dat cu parul in Piata Victoriei”. Dancila vrea sa adopte, marti, cea mai neagra ordonanta de la OUG 13 incoace

Printre prevederile textului de OUG pus in transparenta publica pe site-ul Ministerului Dezvoltarii au ramas si unele declarate neconstitutionale, precum pensiile speciale pentru alesii locali.

De asemenea, potrivit sursei citate, hotararile privind administrarea patrimoniului se adopta cu majoritatea absoluta a consilierilor locali in functie.

In forma proiectul de ordonanta de urgenta sunt o serie de reglementari cu privire la persoanele care au dreptul sa aiba un cabinet sau cancelarie in subordine, printre care se numara primari, viceprimari, dar si premierul, vicepremierul, ministrul sau secretarul din stat din cadrul Executivului.

In noiembrie 2018, judecatorii CCR au admis sesizarea presedintelui Klaus Iohannis si a Opozitiei cu privire la introducerea pensiilor speciale si articolul privind folosirea limbii minoritatilor in administratia locala sunt neconstitutionale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: