Dancila s-a intalnit cu Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber. Comunicat stupid al premierului, ce a gasit similar intre Romania si Emiratele Arabe Unite

news

Prim-ministrul Viorica Dancila a avut marti o intrevedere cu dr. Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber, ministru de stat pentru afaceri externe al Emiratelor Arabe Unite.

Dancila a tinut sa „reliefeze” in cadrul dialogul „simbolistica aparte a anului 2018”, avand in vedere faptul ca Romania celebreaza 100 de ani existenta a statului roman modern, iar Emiratele Arabe Unite 100 de ani de la nasterea parintelui fondator al EAU – „Anul Zayed”.

Potrivit unui comunicat al Executivului,  dr. Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber se afla in vizita oficiala in Romania cu prilejul desfasurarii primei reuniuni a Comitetului mixt de cooperare intre guvernele Romanei si Emiratelor Arabe Unite (16 – 17 aprilie).

„Premierul Viorica Dancila a subliniat ca, prin actualul program de politica externa, Guvernul Romaniei recalibreaza orientarea catre partenerii sai traditionali din regiunea Golfului, relatiile cu Emiratele Arabe Unite reprezentand o prioritate, atat din perspectiva relatiilor interumane, cat si a potentialului economic si comercial. In context, a evidentiat dinamica speciala a relatiilor dintre cele doua tari si a transmis dorinta comuna de consolidare, pe mai departe, a raporturilor bilaterale”, se arata in comunicat.

Totodata, au fost salutate rezultatele sesiunii Comitetului mixt, cele doua parti exprimand interesul pentru aprofundarea cooperarii in domeniile agricultura, transporturi, infrastructura, energie, IT si securitate cibernetica, precum si educatie si cultura.

„A fost evidentiat faptul ca documentele juridice bilaterale semnate cu prilejul Comitetului mixt vor facilita si impulsiona dezvoltarea colaborarii in domeniile de interes comun pentru cele doua parti. Cei doi demnitari au agreat, totodata, ca guvernele celor doua tari, in baza rezultatelor primei reuniuni a Comitetului mixt, sa identifice noi sectoare de cooperare, inclusiv noi proiecte concrete”, se precizeaza in comunicat.

De asemenea, premierul Viorica Dancila a transmis interesul partii romane pentru intensificarea contactelor directe intre mediile de afaceri din cele doua tari, context in care a apreciat ca Forumul economic romano-emiratez, organizat in marja reuniunii Comitetului mixt, va permite prezentarea oportunitatilor oferite de cele doua economii si va contribui la dinamizarea dialogului intre oamenii de afaceri din Romania si cei din EAU, se mai arata in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: