„Dancila sa nu-si faca sperante”. Tariceanu isi incepe campania la prezidentiale cu atacuri la adresa PSD. Dar nu pleaca de la guvernare

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, miercuri, ca partidul l-a confirmat drept candidat la Presedintia Romaniei. El a atacat-o apoi pe Viorica Dancila, nervos ca PSD nu-i sustine candidatura.

Tariceanu a sustinut ca, in acest moment, in PSD „bantuie un aer defetist”, pesedistii propunandu-si cel mult un candidat propriu care sa ajunga in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, spre deosebire de ALDE care isi doreste „sa castige” cursa pentru Palatul Cotroceni.

„Candidatul comun PSD – ALDE ar fi trebuit desemnat pe baza rezultatelor studiilor sociologice. Aceste rezultate indica cateva lucruri foarte clare. Dintre alegatorii nostri, peste 59% considera ca este utila o candidatura comuna.

Peste 80% din alegatorii PSD – ALDE considera ca aceasta candidatura ar trebui sa fie legata de persoana mea, (…) pentru ca trebuie sa avem o candidatura care sa intruneasca cele mai mari sanse de succes la viitoarea loterie pentru alegerile prezidentiale. Din pacate, la discutiile pe care le-am avut cu cei din PSD (…) am primit acelasi raspuns la aceste argumente – PSD este un partid prea mare ca sa nu aiba propriul candidat. (…) A nu avea propriul candidat nu inseamna ca partidul este mai mic.

Cred insa ca, in acest moment, in PSD bantuie un aer defetist, un sentiment defetist. Isi propun mult prea putin. Maximum pe care si-l propun pare sa fie sa aiba un candidat care sa ajunga in turul doi, dar nu isi pun problema de a castiga alegerile prezidentiale. In ceea ce ne priveste, ne dorim mai mult, ne dorim sa castigam alegerile prezidentiale”, a declarat Tariceanu, miercuri, dupa sedintele forurilor de conducere ale partidului in care a fost desemnat si validat, prin vot, candidatul ALDE in cursa pentru Cotroceni.

El a precizat ca a existat ca varianta de lucru sustinerea unei candidaturi comune PSD – PRO Romania – ALDE.

„Variantele de lucru nu au putut fi materializate pentru ca PSD isi doreste propriul candidat. Doamna Dancila mi-a spus ca presedintii de organizatii, colegii din PSD sustin ca domnia sa trebuie sa fie candidat. Nu putem decat sa luam act de acest lucru”, a adaugat Calin Popescu-Tariceanu.

Intrebat daca ia in calcul retragerea candidaturii sale la alegerile prezidentiale si sustinerea Vioricai Dancila, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca exclude categoric aceasta varianta.

„Nu, daca doamna Dancila are sperante in acest sens, ii spun de pe acum sa nu astepte o astfel de decizie”, a afirmat presedintele ALDE.

Tariceanu a negat ca ALDE va iesi de la guvernare: „Am discutat azi despre iesirea de la guvernare, dar nu e o solutie”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: