Dancila, zero barat. Anunta ca nu stie de ce senatorii PSD au lipsit la votul pentru Legea pensiilor

politica

Presedintele interimar al PSD, Viorica Dancila, a declarat, miercuri, ca nu stie de ce senatorii PSD au lipsit de la votul pe lege pensiilor, astfel incat legea a fost respinsa.

„Vom avea cvorumul necesar si in Camera Deputatilor vom trece legea pensiilor. Am sa discut cu ei si am sa vad de ce au lipsit de la Senat astazi. Poate au lipsit justificat, poate au lipsit nejustificat. Voi avea o analiza.

Dar sa-i vedem pe cei care au votat impotriva Legii pensiilor. Eu cred ca de la acest punct trebuie sa plecam. (…) Ne-am tinut intotdeauna promisiunile fata de pensionari. Daca nu am putut prin lege, am dat OUG. Pensionarii, la 1 septembrie, vor avea majorarea punctului de pensie”, a spus Dancila.

Senatul a respins miercuri, in plen, proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR.

Au fost inregistrate 67 de voturi „pentru” si 22 abtineri, nefiind intrunit numarul minim necesar de voturi (68) pentru adoptarea unui act normativ cu caracter organic.

PSD detine majoritatea in Senat fara ajutorul ALDE, avand exact 69 de alesi.

Legea pensiilor prevedea ca punctul de pensie va creste cu 15% la 1 septembrie 2019 si cu 40% in septembrie 2020. De asemenea, Legea pensiilor ar fi micsorat perioada de vechime in campul muncii ceea ce inseamna ca romanii vor iesi mai devreme la pensie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: