externe

Danemarca este gata sa-si trimita avioanele F-16 in Ucraina, „daca SUA aproba”. Ministrul danez al Apararii: „Ucraina are nevoie de avioane. Mai mult ca oricand, daca vrea sa castige lupta”

Autoritatile daneze sunt pregatite sa trimita avioane de lupta F-16 in Ucraina, insa acest lucru se va intampla doar daca Statele Unite, care produc aceste avioane, vor aproba aceasta operatiune, a anuntat sambata Troels Lund Poulsen, ministrul danez interimar al Apararii.

„Ucraina are nevoie de avioane. Mai mult ca oricand, daca vrea sa castige lupta lor. Are nevoie inclusiv de avioanele de lupta daneze F-16”, a declarat Poulsen pentru Radio 4, citat de Pravda.

Danemarca are 43 de avioane de vanatoare F-16, dintre care 30 sunt in uz activ. Cu toate acestea, Danemarca le inlocuieste acum cu avioane de lupta moderne F-35.

Troels Lund Poulsen, ministrul danez interimar al Apararii, a propus joi, ca antrenamentul pilotilor ucraineni pe avioane de vanatoare F-16 sa fie organizat pe teritoriul danez.

Potrivit ministrului, planul elaborat impreuna cu Olanda prevede antrenarea ucrainenilor pe F-16 la Baza aeriana daneza Skrydstrup, care se afla in Jutlanda de Sud, unde sunt stationate avioanele de vanatoare daneze.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

6 minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

51 de minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

19 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

19 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago