Daniel Florea (PSD) ii cere lui Iohannis o audienta dupa ce Guvernul i-a stricat o afacere de peste un miliard de euro

politica

Primarul social-democrat al Sectorului 5, Daniel Florea, a adresat, duminica, o ”somatie publica” Executivului de a revoca hotararea de guvern prin care a luat „samavolnic, ilegal si neconstitutional” din administrarea Consiliului Sector 5 „110 hectare de teren” si le-a trecut in administrarea Ministerului Apararii Nationale.

„As vrea sa incep prin a soma public Guvernul cinic, las, incompetent, mincinos si hot al PNL sa revoce hotararea de guvern prin care a luat samavolnic, ilegal si neconstitutional, in totalitate, din administrarea Sectorului 5 110 hectare de teren pe care se dezvolta cel mai mare proiect de regenerare urbana si de dezvoltare urbana din Europa Centrala si de Est din ultimii 30 de ani. Valoarea proiectului este de 1,8 miliarde de euro si intreaga strategie este facuta in colaborare cu Banca Mondiala, avem un parteneriat semnat in martie 2018, unul dintre punctele parteneriatului este exact dezvoltarea zonei Antiaeriana si transformarea acesteia intr-un pol de dezvoltare, cu locuinte, cu sala polivalenta, cu maternitate, cu bazin olimpic de inot, cu cladiri de birouri si cu un drum care este prima parte a inelului median de circulatie a Capitalei”, a declarat Florea intr-o conferinta de presa la sediul PSD, citat de Agerpres.

Edilul a mentionat ca proiectul a fost prezentat de Primaria Sectorului 5, impreuna cu Banca Mondiala, Camera de Comert Romano-Germana si BERD, la cele mai mari targuri imobiliare, de la Cannes (Franta) si Munchen (Germania) in ultimii doi ani si ca ar fi urmat sa fie gata in „patru ani de zile”.

„El a atras foarte multi investitori si finantatori si, in momentul in care trebuia implementat, a fost oprit total ilegal de catre Guvern”, a declarat Florea.

Primarul Sectorului 5 a criticat si faptul ca „presedintele” a atacat drept neconstitutionala o lege prin care „7,4 kilometri liniari de cale ferata dezafectata, plina de gunoaie, de sobolani si de ambrozie, aflata in administrarea Ministerului Transporturilor si a CFR, ar fi urmat sa treaca si sa fie transformata intr-un bulevard cu patru benzi si cu tramvai, pentru a putea regenera toata zona Ferentari”.

„Aceasta strategie, de asemenea de regenerare urbana, este asumata de noi si avem un parteneriat cu Banca Mondiala, cu Ambasada Frantei, cu Agentia Nationala de Regenerare Urbana din Franta”, a spus Florea.

El a solicitat, in context, o audienta presedintelui Klaus Iohannis.

„Si, mai ales, as vrea sa-l rog sa nu dea jos haina de presedinte, a impartialitati. Daca o da jos, sa nu o imbrace pe aceea de lider PNL, ci pe aceea de fost primar, care are in vedere interesul comunitatii”, a adaugat el.

Florea a precizat, totodata, ca o sa se „bata” si in instanta pe aceasta speta.

„Am facut deja toata documentatia, luni voi depune la Curtea de Apel, la Sectia de contencios, atacarea hotararii de guvern, o sa depun la Sectia civila sa ne dea banii inapoi daca tot ne-au luat terenul, pentru ca sunt milioane de euro pe care le-am cheltuit si toata aceasta documentatie a costat si timp si bani, si voi face si o sesizare catre Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constitutionala hotararea de guvern. O sa ma bat cu ei cat e nevoie, o sa-i bat”, a mai declarat primarul Sectorului 5.

Guvernul a decis, printr-o hotarare, trecerea din administrarea Consiliului Local al Primariei Sector 5 in cea a Ministerului Apararii Nationale (MApN) a unei suprafete de 87 de hectare de teren amplasat in zona Ghencea, a anuntat, joi, seful Cancelariei premierului, Ionel Danca.

„In aceasta sedinta de guvern a fost aprobat un proiect de hotarare pentru revocarea dreptului de administrare de catre Consiliul Local al Sectorului 5 al municipiului Bucuresti asupra unei suprafete de 87 de hectare si constituirea dreptului de administrare pentru aceasta suprafata catre MApN. Este vorba despre un proiect imobiliar aprobat printr-o HG in 2015 in cartierul Ghencea din Bucuresti, in suprafata de 87 de hectare. La vremea respectiva, autoritatile s-au angajat ca vor dezvolta un proiect imobiliar din care aproximativ 50% dintre locuinte vor reveni angajatilor din structurile MApN, angajatilor din structurile de aparare. Din 2015 pana-n prezent proiectul nu a avansat, dimpotriva, a fost realizat un singur studiu de fezabilitate, pentru aproximativ 24 de locuinte pentru angajatii Primariei Sectorului 5”, a declarat Ionel Danca la finalul sedintei de guvern.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: