„Dansul nu gandeste?” CTP taxeaza dur declaratia premierului legata de steagul secuiesc

opinii

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a criticat in termeni duri pe Mihai Tudose, dupa ce acesta a declarat, cu privire la arborarea steagului secuiesc pe institutiile din regiune, ca toti cei care vor face asta „vor flutura langa steag”.

„Cum sa faci o asemenea declaratie? Ce poate sa insemne sa fluturati? Sa fiti spanzurati. Cum se poate sa faci o asemenea declaratie? Asta se duce in toata lumea. UDMR si partidele respective au facut o miscare politica. Au spus: noi vrem sa discutam cu majoritatea autonomia regionala, teritoriala, locala si culturala. Poti sa nu fii de acord cu asa ceva si, fireste, nu e niciun roman – cred – de acord cu asa ceva”. Dar asta este o declaratie politica, facuta in termeni civilizati”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Mai mult, CTP a subliniat ca nu a auzit o astfel de declaratie nici in ultimii ani ai lui Ceausescu.

„Raspunde domnul Tudose: va spanzur daca ridicati steagul secuiesc. Daca ar fi incalcata Constitutia, daca ar fi incalcate legile tarii prin arborarea unui drapel, asta se rezolva prin spanzurare? Se rezolva de catre organele statului, conform legii, se face ancheta, exista tribunal, justitie. Cum adica vine premierul si spune: va spanzur eu pe toti? Asa ceva n-am auzit nici in ultimii ani ai lui Ceausescu, cand se batea moneda foarte mult pe rusi si pe maghiari. Ca sa acoperi situatia interna, se batea moneda pe dorinta maghiarilor de a ne lua Ardealul si a rusilor de a intra peste noi. Nu stiu unde o sa duca domnul Tudose aceasta guvernare dupa o asemenea declaratie. Ma intreb ce parteneriat, ce discutii mai poate avea in Europa domnul prim-ministru al Romaniei dupa o asemenea declaratie. Dansul nu gandeste?”, a adaugat jurnalistul.

Reactia jurnalistului vine dupa ce, miercuri, premierul Mihai Tudose a declarat, cu privire la rezolutia semnata de partidele politice maghiare cu privire la autonomia Tinutului Secuiesc, ca nu poate fi vorba de asa ceva.

„Am transmis ca daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

 

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: