Datele vizitei lui Vladimir Putin in China vor fi anuntate in timp util – Peskov

externe

Putin „intentioneaza” sa viziteze China in toamna

Vizita presedintelui rus Vladimir Putin in China este in curs de pregatire, iar datele vor fi anuntate in timp util, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agentiei ruse de stat, Tass.

„Avem o intelegere acum, aceasta vizita este in curs de pregatire. Va vom informa [cu privire la date] in timp util”, a declarat Peskov.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrusev, a confirmat marti ca Putin si Xi s-ar putea intalni „la Beijing in octombrie, in cadrul participarii sefului statului rus la evenimentele care vor avea loc cu ocazia Forumului international ‘Drumul Matasii'”.

In timpul unei intalniri cu ministrul chinez de externe, Wang Yi, Patrusev a subliniat ca relatiile dintre Moscova si Beijing, bazate pe principiile respectului, neamestecului in afacerile interne ale celeilalte parti si sprijinului reciproc pe scena internationala, „sunt in mod inerent puternice si nu depind de schimbarea situatiei”.

Wang Yi se afla in vizita in Rusia in perioada 18-21 septembrie pentru a lua parte la cea de-a 18-a runda de consultari ruso-chineze privind securitatea strategica. In timpul vizitei sale, inaltul diplomat chinez a declarat ca tara sa este pregatita sa isi uneasca eforturile cu Rusia pentru a consolida pacea generala si stabilitatea globala.

Vizita ministrului chinez de externe, Wang Yi, in Rusia, deschide calea pentru discutii intre presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau chinez Xi Jinping, potrivit ziarului Global Times.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: