politica

Datoriile Romaniei au ajuns la un nivel fara precedent in mandatul „specialistilor” lui Ciolacu: 52,5% din Produsul Intern Brut (PIB)

Nivel record al datoriei publice a Romaniei. Aceasta a ajuns la 841,292 miliarde lei in februarie 2024, depasind 52,5% din Produsul Intern Brut (PIB), anunta Economedia

Este cel mai inalt nivel al datoriei publice, atins pe fondul imprumuturilor facute de Ministerul Finantelor in primele luni ale anului in contul nevoii de finantare pentru intregul an.

Cresterea accelerata a datoriei publice in guvernul de coalitie condus de PSD vine pe fondul criticilor anterioare ale premierului Marcel Ciolacu pentru guvernele de dreapta, precizeaza Economedia, care prezinta mai multe citate din declaratiile agresive ale lui Ciolacu pe cand datoria publica era mult mai mica

„De ce nu-l intrebati pe Citu? De ce nu ati tipat cand a facut datorii de 9,2% din PIB?”, spunea premierul Marcel Ciolacu in noiembrie 2023 cand era intrebat despre cresterea datoriei publice de la acel moment.

Tot Ciolacu critica guvernul Ludovic Orban in 2020 pentru datoria publica. „Ce face PNL? A desfiintat aproape toate programele nationale de succes si ce a mai ramas a distrus fie din incapacitate, fie din prostie. In schimb, zilnic indatoreaza tara prin imprumuturi impovaratoare pe zeci de ani de acum inainte”, spune in plina pandemie seful PSD.

Guvernul Ciolacu a amanat toate reformele care ar putea duce la scaderea cheltuielilor de la buget.

Reforma pensiilor speciale a fost prima sacrificata de guvern, noua lege pastrand aproape intacte privilegiile pensionarilor speciali.

Ulterior, mini-reforma administratiei publice, anuntata in vara anului 2023, a fost si ea amanata. Restructurarea ministerelor si agentiilor guvernamentale a primit noi termene, reorganizarea institutiilor bugetare a disparut de pe agenda publica.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

5 minute ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

O oră ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

53 de minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

O oră ago

Presshub: Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. „Cum sa ramai indiferent stiind ca i-au cazut dintii din gura din pricina inanitiei?”

Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. Marius Balo, care a fost…

56 de minute ago