politica

De asta ce mai spun Dragnea si Tariceanu? Un miliardar francez extrem de influent a fost arestat de procurorii anticoruptie. Si acestia raspund la ordinele CIA si ale lui Soros?

Miliardarul Vincent Bollore, cel mai mare actionar al Vivendi SA, un conglomerat media francez, este interogat de politia franceza, dupa ce a fost anchetat pentru coruptie alaturi de mai multi oficiali straini, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Ancheta vizeaza contractele acordate pentru dezvoltarea unor terminale in state africane precum Lome, Togo si Conakry, Guinea. Potrivit Le Monde, Bollore era retinut de politie marti dimineata.

Procurorii cred ca mai multi manageri ai Bollore Group a folosit compania de publicitate Havas pentru a facilita alegerea unor oficiali africani, prin furnizarea de consultanta la un pret extrem de redus. Drept recompensa, compania ar fi primit diverse contracte.

Anterior, Bollore Group a anuntat ca una dintre unitatile sale este tinta unei investigatii pentru oferirea de servicii de comunicatii in Guinea si Togo in 2009 si 2010. Compania totusi a dezmintit ca ar fi facut ceva ilegal.

”Interogarea executivilor va face lumina autoritatilor la intrebarile pe care le ridica, care au fost deja tinta unui audit independent care a gasit operatiunile perfect in ordine”, a anuntat compania. ”Executivii sunt fericiti sa coopereze pe deplin cu autoritatile”.

„Miliardarul francez Vincent Bollore a fost arestat de catre procurorii anticoruptie francezi intr-o ampla investigatie de mituire a unor lideri africani in schimbul unor contracte ultra banoase si ultra oneroase in acelasi timp. Prieten la toarta cu Sarkozy, apropiat si de Macron, Bollore a ajutat, in mod decisiv, ca doi presedinti africani sa ajunga la putere. Cel din Togo si cel din Guineea. La schimb i-au concesionat activitatea portuara din Conakry si Lome.

Bollore este un concern imens. In top 200 firme din Europa, peste 28.000 de angajati in lume, venituri anuale de zeci de miliarde de euro, afaceri in transport, logistica, shipping, energie, agricultura si media. In media detine cam o treime din grupul Vivendi. Acest grup, alaturi de Havas, controleaza piata media din multe state africane si e foarte prezent si in unele europene.

Uite un motiv pentru care Africa e saraca, instabila politic, produce migranti si conflicte. Coruptie fara corupti nu exista. Scandalul asta, daca nu va fi musamalizat, va zgudui atat Franta cat si multe alte state. Mostenirea lui Sarkozy…”, a explicat Mihai Motoc, un roman stabilit in Africa (Algeria), pe Facebook.

Propaganda PSD afirma insistent ca arestarea oamenilor de afaceri romani corupti de catre procurorii DNA s-a facut la ordinul CIA si al altor forte straine care urmareau sa distruga capitalul romanesc. Dragnea si Tariceanu au spus de mai multe ori ca numai in Romania au loc asemenea actiuni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

15 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

15 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

15 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

6 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

15 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

15 ore ago