news

De ce a iesit asa negru Chitoiu de la Parchet. Procurorii isi fac datoria, l-au pus sub acuzare pentru ucidere din culpa

Surse judiciare, citate de televiziunile de stiri, anunta ca fostul ministru Daniel Chitoiu a fost pus, oficial, sub acuzare pentru ucidere din culpa.

Fostul ministru Daniel Chitoiu a fost audiat, joi, de procurorii din Pitesti. Intrebat cum de a ajuns pe targa la scurt timp dupa ce se plimba pe propriile picioare, Chitoiu a raspuns ca „mi-am revenit in momentul acela”.

„Particip la toate procedurile procesului de cercetare penala. Astazi am participat la una”, le-a spus Chitoiu jurnalistilor.

Intrebat daca vorbea la telefon in momentul impactului, el a raspuns ca „Nu”.

„Nu declar nimic acum”, a spus fostul ministru despre declaratia martorului principal, soferul care se afla chiar in spatele lui si care a declarat ca l-a vazut pe demnitar intrand pe contrasens.

Fostul ministru a mai spus ca nu a vorbit cu familia victimelor.

Intrebat cum de se afla in picioare imediat dupa accident, iar apoi a fost dus la spital pe targa, Daniel Chitoiu a spus: „Mi-am revenit in momentul acela”.

In 26 decembrie, Chitoiu a fost implicat intr-un accident pe DN7, in judetul Arges, in zona localitatii Zamfiresti, masina sa patrunzand pe contrasens si cionindu-se cu o masina condusa de un barbat de 82 de ani, care a murit pe loc. Sotia barbatului a decedat ulterior, la spital. O alta persoana aflata in autovehicul a fost ranita.

Fostul ministru a fost internat in spital, desi imediat dupa accident a fost fotografiat mergand alaturi de politist, fara a parea sa aiba o problema medicala. Internarea in spital este si motivul pentru care audierea sa a fost amanata, aceasta fiind prima data cand apare in fata anchetatorilor. Chitoiu a fost externat in 2 ianuarie.

In acest dosar se face cercetari vizand infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, insa ulterior a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, avand in vedere ”intensa reflectare in mass-media de la nivel national si local, ca urmare a consecintelor grave ale accidentului rutier cercetat – doua persoane decedate si doua cu vatamari corporale si a calitatii de membru in organele de conducere ale unei formatiuni politice a unuia din conducatorii auto implicati in accident”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

4 minute ago

Politia Capitoliului din Washington D.C. investigheaza prezenta unei pungi cu cocaina in sediul institutiei

Politia Capitoliului american (USCP) a anuntat miercuri ca investigheaza descoperirea unei pungi cu cocaina in…

2 minute ago

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

31 de minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

O oră ago

Imagini transmise de satelitii americani de spionaj sugereaza ca Marina Militara chineza ar fi construit primul portavion de drone din lume

Marina Militara chineza a construit in secret ceea ce ar putea fi prima nava dedicata…

2 ore ago

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

2 ore ago