news

Tiriac spumega, nu mai are ce impusca. Masacrul mistretilor de la Balc a fost anulat

Directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor, dr. Remus Motoc a declarat joi ca traditionala vanatoare de mistreti de pe domeniul cinegetic al lui Ion Tiriac de la Balc nu va avea loc din cauza pestei porcine africane (PPA) din acest areal.

„Vanatoarea de la Balc nu poate avea loc anul acesta, deoarece ei nu au voie sa organizeze vanatoare avand fond afectat de pesta porcina africana. Ei stiu acest lucru si nici nu ne-au trimis vreo solicitare in acest sens. Fondul de vanatoare de acolo este intre cele 10 focare la mistreti din judetul Bihor”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Remus Motoc.

Potrivit conducerii DSVSA Bihor, in judet sunt sase focare active de PPA la porcul domestic, afectand localitatile Sacuieni si Ciocaia din orasul Sacuieni, localitatea Les din comuna Nojorid si localitatea Crestur din comuna Abramut.

In ce priveste evolutia PPA la porcii mistreti, nu au fost confirmate cazuri noi de evolutie a bolii, numarul total al fondurilor de vanatoare afectate de PPA fiind de 10.

Vanatoarea de mistreti de la Balc, organizata de omul de afaceri Ion Tiriac, a devenit o traditie in ultimii 25 de ani, la eveniment participand zeci de personalitati din strainatate, in special magnati din diverse domenii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: ion tiriac

Recent Posts

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

48 de minute ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

14 minute ago

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a fost victima hackerilor chinezi

Guy Verhofstadt, fost prim-ministru belgian si membru al Parlamentului European, a dezvaluit ca a fost…

3 minute ago

Dupa „Diamante”, si Vanghelie si-a depus candidatura: „Invatamantul este prioritatea mea. O sa fim un exemplu si pentru alte tari din Europa”

Marian Vanghelie si-a depus, luni, candidatura ca independent la Primaria Sectorului 5. Trimis in judecata…

31 de minute ago

Polonia face o predictie sumbra pentru Rusia daca o va ataca inca o data: „Rusia a atacat Polonia de multe ori in cei 500 de ani de istorie a noastra”

Polonia a emis o predictie sumbra pentru Rusia in cazul in care presedintele Vladimir Putin…

2 ore ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

4 ore ago