politica

Noul PSD este la fel de sinistru. Ciolacu face tandem cu Firea pentru a prelua puterea totala. Astazi se realege sef la PSD Buzau

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, va fi ales, joi, sef al organizatiei PSD Buzau. Alegerile au loc pe acelasi model ca in vremea lui Liviu Dragnea, cu un singur candidat si fara niciun fel de competitie interna, anunta Libertatea.

„Joi, o sa fie prima conferinta la Buzau, incep conferintele extraordinare in toata tara, sa-si aleaga delegatii. (…) Pana pe 29 februarie va avea loc congresul. Noi am avut doua termene, pana pe 9 februarie sa terminam toate conferintele extraordinare si pana pe 15 februarie toate organizatiile sa vina cu candidatii pentru alegerile locale”, a anuntat Ciolacu la Romania TV.

Ciolacu nu are contracandidat pentru sefia PSD Buzau.

Conducerea PSD a decis, in decembrie, calendarul alegerilor in organizatiile judetene ale partidului. Numirea unor noi echipe in filiale are ca scop pregatirea pentru Congresul PSD din luna februarie, cand delegatii din fiecare judet vor veni la Bucuresti pentru a-si alege presedintele.

Se prefigureaza deja un tandem Ciolacu-Firea. Desi nu a spus clar daca isi va depune candidatura la Congres, Ciolacu isi pregateste un program politic nou, si propune un nou mod de alegere a conducerii. Astfel, el spune ca pretendentii la sefia partidului trebuie sa vina cu o echipa si cu un program clar, iar la Congres sa se voteze pe „motiuni” si nu persoane. O varianta ar fi ca Ciolacu sa candideze in tandem cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, care afirma, la sfarsitul lui 2019, ca ar dori sa candideze, la Congres, pentru functia de presedinte executiv.

„Doamna Gabriela Firea am vazut ca a anuntat ca nu o sa candideze, dar nu exclud, nu neaparat sa candidez eu si sa o iau pe doamna Firea in echipa, nu exclud sa facem echipa impreuna cu doamna Gabriela Firea. Este posibila si aceasta varianta (ca Gabriela Firea sa candideze si sa il aiba in echipa ei pe Ciolacu – n.r. ). Intai sa vedem, eu lucrez, imi scriu un anumit proiect politic, cum e si normal, orice om politic care se respecta trebuie sa faca acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu la Romania Tv.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fara precedent. Pompierii francezi s-au unit si declanseaza greva: „Trebuie sa ne ocupam si de scutere cazute pe strada, agresiuni, betii pe drumuri publice”

Pentru prima data, cele noua sindicate care ii reprezinta pe pompierii francezi isi unesc fortele…

8 minute ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

2 ore ago

Facebook si Instagram sunt vizate de inca doua investigatii in baza Legii UE privind serviciile digitale: „Dorim sa protejam sanatatea mentala si fizica a tinerilor”

Facebook si Instagram fac obiectul a inca doua investigatii in temeiul Legii privind serviciile digitale…

13 minute ago

Fortele ucrainene au impiedicat blindatele Rusiei sa intre in zona urbana din Vovceansk (Harkov)- Statul Major General

Fortele de aparare ucrainene au dejucat planurile Rusiei de a intra in zona urbana a…

14 minute ago

Ingrijorare la Washington, Rusia ar fi invatat in Ucraina cum sa contracareze armele trimise de SUA – NYT

Casa Alba este ingrijorata de faptul ca Rusia si-a dat seama cum sa contracareze multe…

O oră ago