news

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Recent, Franta a refuzat extradarea printului in Romania.

„Instanta din Malta a decis azi arestarea preventiva a fugarului Paul de Romania pana pe data de 9 mai.

Din informatiile pe care le avem, solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cautiune, a fost respinsa, decizie care poate fi insa contestata.

Dupa cum stiti, acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani si 4 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul Ferma Baneasa.

Ministerul Justitiei va continua demersurile si va depune eforturi pentru ca printul Paul sa-si execute pedeapsa in Romania, asa cum procedeaza cu orice fugar al statului roman.

Vom informa cu privire la etapele procedurale ulterioare. Vom furniza toate documentele si informatiile necesare pentru ca instanta din Malta sa accepte predarea fugarului”, a transmis Gorghiu.

Iata si momentul in care Paul de Romania a fost retinut in Malta:

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Viktor Orban vine in Transilvania chiar inainte de alegerile din 9 iunie. Ministru ungar: „Oricine este dusmanul maghiarilor din Transilvania este dusmanul Ungariei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va sosi in Transilvania la inceputul lunii iunie, subliniind parteneriatul strategic…

56 de minute ago

Rascoala in Noua Caledonie a celor care doresc independenta. Franta a trimis trupe pentru a readuce „ordinea si linistea” – Video

Franta a impus miercuri stare de urgenta in teritoriul francez Noua Caledonie din Pacific pentru…

47 de minute ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

3 ore ago

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea de Drept din cadrul ASE Bucuresti

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea…

39 de minute ago

Accident comis de o soferita in Capitala, o bunica si nepotul ei au fost loviti in timp ce traversau strada

O soferita in varsta de 44 de ani din Bucuresti a lovit joi cu masina…

O oră ago