De ce au anihilat DNA. USR l-a prins pe un lider PSD cu peste 300 de contracte cu bani publici: „Asta e Romania lui Dragnea”

politica

USR Galati prezinta un caz sfidator in care un lider al PSD din acest judet a beneficiat, in ultimii ani, de peste 300 de contracte cu bani publici. 

Este vorba despre liderul TSD Galati, Costel Gafton, care mana in mana cu primarul PSD al Galatiului, Ionut Pucheanu, a facut sute de afaceri pe bani publici. Extrem de avantajoase, avand in vedere ca a vandut echipamente la preturi supra-evaluate de pana la 10 ori.

„Saptamana trecuta, galatenii au aflat chiar de la primarul PSD Ionut Pucheanu ca acesta a inaugurat o investitie foarte importanta a municipalitatii: un sistem GPS pentru 30 de masini ale Politiei Locale, care a costat 97.610 lei ( fara tva). Ce nu a spus primarul PSD Pucheanu este ca firma care a furnizat sistemul instalat pe masinile Politiei Locale se numeste Bussiness Cabu SRL si apartine unei membre a Biroului Politic al Organizatiei Municipale a Tineretului Social Democrat.

Sotul acesteia, Gafton Costel, este presedinte executiv al TSD Galati, fost candidat PSD la alegerile locale din 2016 ( pe loc neeligibil ), actual presedinte al Consiliului de Administratie al SC Administratia Pietelor Agroalimentare Galati SA si director comercial al SC Business Cabu SRL.

Practic, primarul PSD a prezentat realizarea firmei colegilor de partid. Asa e in Romania lui PSDragnea.

Revenind la contractul cu Politia Locala: consideram ca modernizarea este un lucru bun insa afirmam ca informatizarea trebuie facuta la un pret corect.

Iata care este problema identificata: pretul de 97.610 lei, adica 20.955,35 euro la cursul din 29 noiembrie 2018 ( data publicarii in SEAP a notificarii de atribuire la cumpararea directa ) inseamna, pentru 30 de masini, suma de 698,51 euro pentru fiecare masina de politie.

E mult.

Pentru ca am gasit pe internet oferte pentru instalarea de GPS-uri tot pentru 30 de masini de 5 ori mai ieftine!

Sa fim bine intelesi: nu dl. Gafton a fabricat echipamentele acasa. Le-a cumparat din alta parte. Intrebarea este: la ce pret?

Evident, presedintele executiv al TSD Galati nu va putea publica niciodata actele de achizitie a echipamentelor, ca sa putem face diferenta intre suma cu care le-a cumparat si suma cu care le-a vandut Politiei Locale. In primul rand, nu e obligat sa o faca. In al doilea rand, practica publicarii adaosului comercial de catre furnizori in cazul contractelor cu bani publici ar fi o lovitura prea dura pe care o poate da achizitiilor publice pastorite de PSD.

Iar sistemul GPS instalat saptamana trecuta nu era pe masinile politiei care stationau in fata sectiei Politiei Locale din Piata Mare. Marti, 29 ianuarie 2018, in jurul orei 10.00, pe cele doua masini ale Politiei Locale parcate acolo nu era niciun GPS. Erau suportii dar nu era echipamentul. Ori nu se incarca de la bateria masinii, ori poate le-a fost frica sa nu le fie furate. Parca ideea era sa se stie unde sunt masinile Politiei Locale, nu unde sunt aparatele GPS!

Oricum, din declaratiile date la inaugurare, sistemul de 20.000 de euro nu filmeaza. Face doar fotografii.
Mai mult sistemele GPS achizitionate de Politia Locala Galati de la firma condusa de seful tineretului PSD nu sunt singurele din dotarea Politiei Locale Galati!

In iunie 2017, Politia Locala Galati a achizitionat un “Echipament GPS pentru localizare si monitorizare masina blindata de transport valori”, de la o firma din Bucuresti, la pretul de 273,60 lei. DE APROAPE 12 ORI MAI IEFTIN!

Ce este important de stiut: suma totala a contractelor cu bani publici derulate de Business Cabu SRL din anul 2013 si pana in prezent este de 851.593,68 lei. 304 achizitii atribuite direct si licitatii castigate in aproape 5 ani.

Le luam pe rand:

2013: 8 achizitii directe, 5.467 lei, toate cu Ecosal unde director era actualul primar PSD Pucheanu.

2014: 32 de achizitii directe, 10.226,26 lei, cu Ecosal si Liceul Metalurgic.

2015: 11 achizitii directe, 50.915,6 lei, cu Ecosal, si Liceul Metalurgic

2016: 37 achizitii directe, 87.194,61 lei, cu Directia de Sanatate Publica, Ecosal, Gospodarire Urbana si Liceul Metalurgic.

2017: 182 achizitii directe, 556.900,34 lei, cu APDM, Calorgal, DSP, Ecosal, si o licitatie cu Primaria Galati ( 291.500 lei )

2018: 35 de achizitii directe, 140.889,87 lei, cu Calorgal, Ecosal, DSP, RA Zona Libera si Politia Locala.

SC Business Cabu SRL a vandut acestor institutii si societati din subordinea primariei conduse de PSD calculatoare, componente de calculatoare, imprimante si consumabile.

Ca sa intelegeti dimensiunea fenomenului conexiunii de partid: in anul 2016, ponderea banilor publici in cifra de afaceri a firmei Business Cabu era de 14,22% ( 87.194,61 lei din 613.072 lei ) dar in 2017 a urcat la 87,54% ( 556.900,34 lei din 636.162 lei ). Aproape 9 lei din 10!

Bine, in 2017, parte importanta din bani au provenit dintr-un contract cu primaria Galati ( 64.368,68 euro ), pentru un „sistem electronic de monitorizare si raportare pentru activitatile de utilitati publice ( componente hardware si software ). Sistemul client – server a fost structurat pe trei module: aplicatia pentru server, aplicatia pentru terminale si o componenta de management care va face legatura intre primele doua”.

Nu tinem minte ca la acel sistem sa se fi organizat o conferinta de prezentare in fata presei insa la licitatia organizata de primaria condusa de PSD s-a prezentat doar Business Cabu SRL. Nu a avut competitor.

Si mai este ceva: presedintele executiv al tineretului PSD Galati a fost destul de neglijent la completarea declaratiilor de interese.

Declaratia de candidat, din anul 2016, pentru anul 2015: ar fi trebuit sa declare 8 achizitii in suma totala de 50.915,6 lei. Nu a declarat nimic.

Declaratia de presedinte al CA Administratia Pietelor, din 2017, pentru anul 2016: a uitat sa mentioneze banii incasati de la Gospodarire Urbana, 3.000 de lei si pe cei incasati de la Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu”, 2.044 lei.

Declaratia de presedinte al CA Administratia Pietelor, din 2018, pentru anul 2017: iarasi a uitat sa declare banii incasati de la Calorgal, 13.503 lei ( au fost, totusi, 63 de achizitii directe ) si pe cei de la APDM, 7.080 lei.

Asta ca toata lumea sa inteleaga ca am verificat totul.
Asta este PSD-ul. Mai exact, asta este aripa tanara a PSD Galati. Asta este guvernarea PSD-ALDE, peste tot in tara.

Se lauda cu cresteri miraculoase de salarii in administratie, sa aiba cine sa semneze contractele cu bani publici ai firmelor pesedistilor. Se mai lauda cu investitii in modernizare, dar banii tot la firmele unor pesedisti ajung.

Iata, sunt oameni de afaceri pesedisti care au afaceri cu statul si care, prin “minunea”votului din 2016, sunt angajati si la stat. Mai mult, oamenii de afaceri pesedisti care au afaceri cu statul nu se plang de taxele si impozitele crescute de guvernul lui Dragnea.

Disciplina de partid cumparata cu contracte cu bani publici este de fier. Fireste, cand peste 80% din banii firmei sunt castigati din contracte cu institutii aflate sub comanda sefului de partid e si ridicol sa protestezi.

In timpul asta, mediul de afaceri onest abia rasufla sub schemele naucitoare de fiscalizare inventate peste noapte de pesedistul Darius Valcov.

In timpul, asta, Liviu Dragnea declara ca primariile vor avea cele mai mari bugete din istorie. O fi adevarat, dar au si cele mai mari cheltuieli cu salariile din istorie: “Comunitatile locale vor avea in 2019 cel mai mare buget din istoria Romaniei … De acum, ei vor avea painea si cutitul, dar asta ii obliga sa fie mai responsabili fata de cetateni: mai multa chibzuinta la cheltuielile curente si mai multi bani pentru investitiile asteptate de comunitate”.

Liviu Dragnea, cu mainile lui Valcov si Teodorovici, strange de gat mediul de afaceri pentru a putea cheltui cat mai multi bani.

Pentru asta?! Pentru ca banii publici sa ajunga la pesedisti si tesedisti prin incredintari directe si licitatii cu un singur ofertant?! Asta este generalizarea Teldrum, in orice domeniu, in toata tara.

Asta inseamna teleormanizarea Romaniei!

Iar cand romanii se ridica si protesteaza, primesc un pumn in gura in Parlament, de la Nicolicea si Iordache si bulane si gaze in strada, de la Liviu Dragnea si Carmen Dan!

De asta ne-am hotarat sa intram in politica.

Pentru ca astfel de situatii sa nu se mai intample. Pentru ca astfel de oameni sa nu mai conduca nici Galatiul si nici Romania”, a informat USR Galati pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: