externe

De ce nu vrea Germania ca Rusia sa fie exclusa din SWIFT: „Am observat ca si Franta si Italia, printre altele, au avut obiectii”

Guvernul german si-a sustinut vineri refuzul de a exclude Rusia din sistemul interbancar de comunicatii internationale SWIFT, asa cum cerusera oficiali ucraineni si din alte tari dupa invazia rusa in Ucraina, transmite dpa, citata de Agerpres.

„Oprirea SWIFT ar necesita o pregatire tehnica complexa si ar avea efecte masive si asupra transferurilor de plati in Germania si pentru firmele germane, in afacerile acestora cu Rusia”, a explicat purtatorul de cuvant al executivului de la Berlin, Steffen Hebestreit.

Germania nu a fost singura care a ezitat la summitul UE incheiat vineri dimineata, a sustinut Hebestreit. „Am observat ca si Franta si Italia, printre altele, au avut obiectii”, a spus el.

Excluderea Rusiei din SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication – societatea pentru telecomunicatii financiare interbancare globale) este considerata o masura care ar paraliza sistemul bancar rusesc. Peste 11.000 de institutii financiare din 200 de tari folosesc SWIFT pentru schimburile de informatii privind platile.

Liderii politici din Uniunea Europeana au convenit la summit asupra unui pachet de sanctiuni financiare impotriva Rusiei, inclusiv unele personale, insa nu si asupra interzicerii accesului Rusiei la SWIFT.

Hebestreit a respins criticile presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. „Cuvinte ca tigru fara colti sau totul e prea putin nu corespund in intregime faptelor”, a apreciat purtatorul de cuvant, aratand ca sanctiunile aplicate pana acum au afectat imediat volumul schimburilor efectuate de Rusia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

SUA anunta noi sanctiuni pentru transferurile de arme dintre Coreea de Nord si Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

4 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

4 ore ago

SUA dezvaluie o propunere de relaxare a restrictiilor privind marijuana

Departamentul de Justitie al SUA a dezvaluit joi o propunere istorica de a reduce restrictiile…

4 ore ago

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului spune ca Papa Francisc va vizita Turcia anul viitor

Papa Francisc planuieste sa viziteze Turcia anul viitor pentru a marca aniversarea Primului Sinod de…

4 ore ago

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

O oră ago