De ce sunt eleganti politicienii suedezi? „Nu vrem sa aratam ca un ROMAN JEGOS”

news

Faptul ca romanii nu sunt vazuti bine in Occident nu mai e o noutate. Insa atitudinea negativista la adresa conationalilor nostri a ajuns la nivel inalt. Recent, mai multi tineri politicieni suedezi au declarat ca se imbraca elegant pentru ca nu vor sa arate „ca un roman jegos”.

Cei care au facut aceste afirmatii fac parte din organizatia de tineret a Partidului Democrat Suedez, formatiune politica ultranationalista si care s-a dovedit foarte critica la adresa imigrantilor, in special a celor veniti din Orientul Mijlociu.

„Suntem elita societatii, doar ca oamenii nu stiu asta inca”, a spus unul dintre membrii partidului chiar la evenimentul care a urmat alegerii presedintelui formatiunii. Era inconjurat de un grup de tineri care purtau costum si cravata. „Vrem sa lasam o impresie buna. E vorba de respect. Nu vrem sa aratam ca un roman jegos sau ceva de genul acesta”, a spus unul dintre tinerii citati de The Guardian.

Suedia este tara care primeste cei mai multi imigranti pe cap de locuitor din intraga Europa. Aproximativ 190.000 au sosit in tara scandinava doar anul acesta, scrie ziare.com. „Daca lasam sa intre (in tara – n.red.) 190.000 pe an, atunci vor deveni o parte foarte mare a populatiei suedeze, reprezinta o amenintare culturala”, a declarat Jessica Ohlson, noua presedinta a Partiduui Democrat suedez.

Membrii formatiunii politice, care este al treilea cel mai mare partid din Suedia, considera ca multiculturalismul reprezinta o amenintare pentru Suedia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: