De fapt, Dragnea s-a pacalit atunci cand a crezut ca face o mare afacere cu balta si insula Belina. Bulgarii i-au stricat toate planurile

news

Analistul Sorin Ionita a observat un amanunt care lui Liviu Dragnea i-a scapat in momentul in care a demarat demersurile pentru a intra in proprietatea insulei Belina. La o distanta foarte mica, pe partea bulgareasca a Dunarii, se va ridica o centrala nucleara.

„Ce n-a stiut Dragnea cand si-a tras insula Belina cu pescarie si cazinou, sa-l umple de bani pe fi-su: ca la 6 km peste garla vor bulgarii sa faca centrala nucleara nou-nouta, la Belene. Tehnologie ruseasca, afacere cu Rosatom, totul brici, maladet.

O sa fie super-priveliste, ma gandesc, cand stai pe ponton ca brazilianu’ relaxat si dai la peste cu trei ochisori sau mai bagi o fisa la pacanele: reactoare rad in soare… Bate de departe pe aia a hotelului lui Negoita cu vedere la groapa de gunoi Glina.

Belina / Belene, does it ring a bell, Livache? Vezi bre, asa patesti cand n-ai invatat la vreme limbi straine, nici macar vechea limba a tinutului dunarean Deliorman (=Ludogorie), adeca Padurea Nebunilor”, a notat Sorin Ionita pe pagina sa de Facebook.

belene

Cea de a doua centrala atomoelectrica bulgara „Belene” va putea fi construita de companii din China in colaborare cu concernul rus „Rosatom”, informa Europa Libera in luna iunie a acestui an.

Presedintele Boiko Borisov a declarat ca singura sansa pentru realizarea centralei nucleare este privatizarea. Primul reactor se afla la Belene. Cel de al doilea va sosi pana la finele lui septembrie. Referindu-se la cele doua reactoare Borisov a spus: „Avem marfa in valoare de 1,5 miliarde euro. Cu bani de la buget insa nu vom merge mai departe. Singura varianta posibila este privatizarea.”

Experti energetici bulgari afirma ca tara va trebui sa investeasca inca cel putin doua miliarde euro in infrastructura centralei si in viitorul depozit pentru deseuri nucleare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: