externe

De frica sa nu-i supere pe rusi, cancelarul german Olaf Scholz amana livrarea catre Kiev a rachetelor cu raza lunga de actiune Taurus

Germania amana trimiterea de rachete Taurus cu raza lunga de actiune in Ucraina din cauza temerilor de confruntare directa cu Rusia, relateaza publicatia american Wall Street Journal. Potrivit acesteia, cancelarul Olaf Scholz este ingrijorat ca, odata cu rachetele, va trebui sa trimita si specialisti germani pentru a asista la sol in operarea si intretinerea acestor sisteme de rachete destul de complexe, fapt care l-ar putea infuria pe dictatorul de la Kremlin.

Taurus este o versiune germana a rachetelor Storm Shadow si Scalp pe care Marea Britanie si Franta le-au trimis deja in Ucraina, dar are diferente importante. Greutatea sa este de 1400 kg, autonomia este de 500 km.

Racheta foloseste un focos Mephisto in doua trepte si o siguranta unica programabila multifunctionala, care asigura detonarea in interiorul structurii atacate. TAURUS este conceput pentru a depasi apararea antiaeriana, zburand la altitudini foarte mici si tinand cont de teren.

Aceste rachete ar contribui la completarea stocului in scadere de rachete cu raza lunga de actiune, oe care ucrainenii le utilizeaza cu deosebit succes in ultimele saptamani, pentru lovituri directionate asupra liniilor ferate, depozitelor de munitii si centrelor de comanda aflate in adancimea teritoriului controlat de Rusia, scrie WSJ.

Autoritatile germane au declarat ca guvernul german de coalitie a trei partide a aprobat in principiu livrarea rachetelor Taurus, dar cancelarul Olaf Scholz a suspendat sine die actiunea, de frica lui Putin.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago