De la 1 ianuarie 2024, proprietarii de SUV-uri vor plati taxe mai mari pentru a parca in capitala Frantei

life

In lupta pentru reducerea poluarii in capitala, primaria Parisului urmeaza sa impuna taxe de parcare mai mari proprietarilor de SUV-uri, potrivit The Guardian.

Detaliile privind taxele nu au fost anuntate, dar se vor lua in considerare dimensiunea, greutatea vehiculului si motorul masinii.

Vehiculele electrice si cele ale familiilor numeroase care necesita o masina mai mare sunt de asteptat sa scape de taxele majorate care vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2024.

Consilierii au aprobat masura in unanimitate luna trecuta. „Ne-am dori ca orasul Paris sa modifice pretul parcarilor cu plata pentru a o face progresiva in functie de greutatea si dimensiunea vehiculelor”, a declarat Frederic Badina-Serpette, un consilier din cadrul partidului ecologist EELV care a propus majorarea taxelor.

El a spus ca scopul este „sa se concentreze pe o absurditate: auto-obezitatea… cresterea inexorabila a greutatii si dimensiunilor vehiculelor care circula in orasele noastre, si in special in Paris”.

Oficialii spun ca numarul de SUV-uri din oras a crescut cu 60% in ultimii patru ani si acum reprezinta 15% din cele 1,15 milioane de vehicule private parcate in Paris in fiecare seara. Ei spera ca majorarea taxelor va impiedica cresterea numarului acestora si va incuraja detinerea de vehicule mai usoare.

„De la 1 ianuarie 2024, proprietarii de SUV-uri se pot astepta sa plateasca taxe mai mari pentru a parca in capitala Frantei”, a spus consiliul intr-un comunicat.

David Belliard, viceprimar responsabil pentru spatiul public si politica de mobilitate, a spus ca SUV-urile sunt incongruente intr-un mediu urban.

„Nu exista drumuri de pamant sau de munte… SUV-urile sunt absolut inutile la Paris. Mai rau, sunt periculoase, greoaie si folosesc prea multe resurse pentru fabricare”, a spus Belliard.

Cu toate acestea, Pierre Chasseray, un purtator de cuvant al grupului „40 millions d’Automobilistes”, a declarat ca numarul de SUV-uri a crescut deoarece familiile mai numeroase le cumpara pentru a-si inlocui masinile de familie.

Si la Lyon, autoritatile au anuntat taxe de parcare mai mari in functie de greutatea vehiculului incepand de anul viitor. Grenoble este de asteptat sa introduca o schema similara.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: