De neinchipuit pentru Firea. Nicusor Dan isi plateste parcarea, a refuzat sa isi lase masina in parcarea Primariei

politica

Nicusor Dan si-a parcat masina intr-o parcare publica inainte de a merge sa depuna juramantul ca primar al Capitalei. Asta in conditiile in care Primaria Generala beneficiaza de in loc de parcare pentru primar care a fost special amenajat de Gabriela Firea.

Nicusor Dan si-a lasat masina intr-o parcare publica, langa Parcul Cismigiu, de unde a mers apoi paorximativ 10 minute pe jos pama la sediul Primariei Generale. El a fost surprins de un bucurestean in momentul in care isi platea parcarea.

„In drumul de intoarcere de la plimbarea cu Ulise prin Cismigiu, dau pe Schitul Magureanu de Nicusor care isi platea constiincios locul de parcare inainte de juramantul pentru functia de Primar General al Capitalei”, a scris bucuresteanul

In drumul de intoarcere de la plimbarea cu Ulise prin Cismigiu, dau pe Schitul Magureanu de Nicusor care isi platea…

Posted by Bogdan Jitea onĀ Thursday, 29 October 2020

Noul primar general al Capitalei, Nicusor Dan, a depus juramantul, joi, in cadrul unei ceremonii organizate la sediul municipalitatii, la care a fost prezent si premierul Ludovic Orban.

Nicusor Dan a afirmat ca Bucurestiul are o perspectiva „extraordinara”, dar, pe termen scurt, se confrunta cu probleme „grave” – situatia sanitara generata de pandemia de COVID-19, termoficarea, finantele.

„Bucurestiul are o perspectiva extraordinara si nu putem sa nu reusim. Insa, pe termen foarte scurt, le cer bucurestenilor rabdare si solidaritate, pentru ca sunt niste probleme grave si urgente cu care ne confruntam. Suntem intr-o criza sanitara, avem o criza a termoficarii si avem o criza financiara la nivelul municipalitatii. Rabdare si le vom rezolva!”, a declarat Dan.

El a subliniat importanta colaborarii cu Guvernul, deoarece „multe” dintre lucrurile pe care bucurestenii le asteapta nu se pot face „decat” intr-un astfel de parteneriat.

„Avem angajamentul prim-ministrului pentru ca toate acele lucruri de care am vorbit sa fie realizate pentru bucuresteni”, a spus primarul general.

Nicusor Dan i-a indemnat pe cei care si-au dovedit competenta in diverse domenii, dar si pe tinerii absolventi de facultati sa isi trimita CV-ul pentru a lucra in administratia publica.

„Bucurestiul are un potential urias, are oameni care au performat in mediul privat, in zona artistica, culturala, in mediul academic. Sunt asa de multe energii in orasul acesta ca nu se poate sa nu reusim. Si, ceea ce poate si trebuie sa faca si ceea ce va face primarul Capitalei si Primaria Capitalei – ei vor fi partenerul tuturor acestor energii pentru binele acestui oras si al locuitorilor sai. Si vreau sa fac un apel, aici, pentru oamenii care si-au dovedit competenta, in diverse zone, pentru tineri care ies de pe bancile universitatilor – e o invitatie – veniti in administratia publica! Astept sa trimiteti CV-uri pentru a veni sa lucrati in administratia publica”, a transmis el.

Primarul general a multumit colegilor din Asociatia „Salvati Bucurestiul”, voluntarilor si personalitatilor publice care l-au sprijinit in campanii, oamenilor care au donat bani, precum si partidelor care l-au sustinut si liderilor acestora.

Nicusor Dan i-a asigurat pe bucurestenii care nu l-au votat ca va asigura o guvernare pentru toti locuitorii Capitalei, iar consilierilor municipali din Opozitie le-a promis „o colaborare onesta”.

In debutul discursului sau, Dan a invocat motto-ul ales in urma cu 30 de ani de Liga Studentilor, preluat de la Avram Iancu: „Nu ne-am luptat pe jucarii”. „Eu sunt convins ca bucurestenii care au iesit in numar mare la vot in 27 septembrie nu au iesit pentru ca niste oameni sa isi schimbe titulatura pe cartea de vizita. Ei au iesit pentru valori, pentru o reasezare a ierarhiilor in societate, pentru onoare, pentru dreptate, pentru competenta. Pe scurt, pentru acele lucruri care sa ii faca pe copiii nostri sa vrea sa traiasca in orasul acesta si in tara asta”, a spus el.

Mai mult despre:

Comentarii: