De rasul curcilor. Tariceanu si Ponta: „Nu facem blaturi cu PSD. Noi suntem noul USL”

politica

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a afirmat ca cei din echipa Pro Romania-ALDE, care fuzioneaza duminica, „nu fac blaturi” cu PSD, PNL si USR.

„Pana pe 6 decembrie vom promova o echipa unita Pro Romania-ALDE, suntem cei care nu facem blaturi nici cu PSD, nici cu PNL, cu USR nici atat. USR din punctul meu de vedere este cea mai distructiva forta in acest moment. Ei sunt cea mai distructiva forta care candideaza la alegeri. Noi suntem partidul pro, ei sunt partidul contra Daca vreti, ne putem defini asa, exista partidul pro si partidul contra si exista PNL si PSD care sunt aceeasi oferta pentru oameni si avem dezastrul in care am ajuns”, a spus Ponta, la congresul de fuziune al celor doua partide.

Potrivit liderului Pro Romania, voturile obtinute de cele doua formatiuni la alegerile locale din 27 septembrie ar fi fost „mult mai multe” daca ar fi candidat impreuna.

„Daca ceva ne-a costat foarte mult la alegerile locale a fost lipsa noastra de putere in organizare si infrastructura. Sunt convins ca si Pro Romania si ALDE separat ar fi luat mult mai multe voturi la alegerile locale, sigur impreuna am fi luat mult mai multe voturi, dar si separat am fi luat mai mult daca eram mai bine organizati, daca aveam oameni mai de incredere in sectiile de votare, daca nu ii lasam pe PSD si PNL sa ne fure voturile. Aceste invataminte de la locale sunt esentiale pentru 6 decembrie”, a adaugat Ponta, citat de Agerpres.

„Finalizam astazi fuziunea dintre cele doua partide ale noastre. Trebuie sa va spun un lucru, de ce facem aceasta fuziune? Pentru ca este reactia sanatoasa la intelegerea pe sub masa dintre PSD si PNL pentru a scoate de pe scena politica partidele mai mici. Este evident ca cei mari nu au nevoie de opozitie. Ei au nevoie de un sistem bipolar, in care sa-si paseze steagul guvernarii de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoasteti : ‘La vremuri noi, tot noi!’. Si ALDE si PRO Romania sunt doua partide care ii incurca si de aceea vor sa scape de noi si sa-si puna in aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge ‘cooperativa’, pentru a nu-i lasa pe romani captivi intr-o democratie de mucava!”, a spus Tariceanu.

El a aratat ca in urma fuziunii va fi format „noul USL, adica partidul PRO Romania Social Liberal”.

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, considera ca prin fuziunea dintre ALDE si Pro Romania noua formatiune va fi „mai puternica” si poate depasi scorul obtinut in urma cu an de catre candidatul Mircea Diaconu sustinut de ambele partide politice la alegerile prezidentiale din 2019.

Comentarii: