De unde provine ura A3 si RTV impotriva lui Vlad Voiculescu. Liviu Avram dezvaluie: „El s-a opus ca Guvernul sa mai dea bani pentru presa”

politica

Liviu Avram, redactor-sef adjunct al Adevarul, anunta ca Vlad Voiculescu s-a opus in sedinta de Guvern, in urma cu o luna, ca trusturile de presa sa primeasca o noua transa de bani publici pentru a promova si campania de vaccinare. Voiculescu este linsat cu furie in aceste zile chiar de trusturile care au beneficiat de cei mai multi bani in campania anti-Covid de anul trecut.

„Am de mai bine de-o luna o informatie si n-am stiut ce sa fac cu ea. Am zis s-o tin si sa vad cum evolueaza lucrurile – iar lucrurile au evoluat exact asa cum ma asteptam.

Informatia e asta: Vlad Voiculescu a fost cel care s-a opus, in sedinta de Guvern, ca Guvernul sa mai dea bani la presa, asa cum s-a intamplat anul trecut. Propunerea a venit de la SGG (Secretariatul General al Guvernului – n.red.), iar impotriva au mai fost si alti ministri (Ghinea, Barna, Drula, Nasui). Pana la urma, SGG a retras propunerea, zicand ca revine cu o alta formula, dar n-a mai revenit.

Asta e informatia – asa-i ca e inutila? – acuma faceti si voi ce vreti cu ea. Desigur, asta n-are nicio legatura cu inversunarea cu care o anumita parte a presei – mai exact, partea vesnic nesatula – tot cere demisia lui Vlad Voiculescu”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Citeste si: „Il demiteti pe Vlad Voiculescu?”. Citu, asaltat de Antena 3 in fata Guvernului. Mafia TV, linsaj la adresa ministrului Sanatatii

Premierul Florin Citu a anuntat de altfel, pe 13 ianuarie, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul va emite o ordonanta de urgenta prin care va fi finantata o campanie de promovare a vaccinarii in presa, pe modelul campaniei privind masurile de prevenire a infectarii cu coronavirus de anul trecut. Principalul beneficiar al campaniei din perioada mai-decembrie 2020 a fost trustul lui Dan Voiculescu, care a incasat aproximativ 3 milioane de euro.

„Campania in media… vom vedea care va fi bugetul alocat pentru ordonanta, in acest moment inca nu este aprobata”, a declarat atunci Florin Citu.

Campionul absolut al banilor incasati de la guvern anul trecut este trustul media fondat de Dan Voiculescu, cu 14,7 milioane de lei pentru Antena 1, Antena 3 si Radio Zu. Firma Antena TV Group SA, care a primit 9,3 milioane de lei, a fost condamnata penal pentru santaj in 2017.

Urmatorul mare benficiar al sumelor guvernamentale este Kanal D (Dogan Media International SA) – cu 7,5 milioane de lei, in timp ce Pro TV a primit 3,4 milioane lei.

Romania TV (Ridzone Computers), televiziunea fondata de Sebastian Ghita, fugit in Serbia, a primit 2 milioane de lei, iar trustul Digi24 a primit de la guvern 1,7 milioane de lei.

De asemenea, firmele detinute de Bogdan Chirieac (trustul DC News) si Iosif Buble (stiripesurse.ro) au incasat, in urma ordonantei pentru presa de anul trecut, cate 100.000 de euro, conform datelor furnizate de Secretariatul General al Guvernului.

aktual24.ro a fost printre foarte putinele publicatii care nu au au beneficiat de prevederile ordonantei pentru presa.

In total, suma cheltuita de guvern pentru campaniile din presa a fost de 76 de milioane de lei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: