De Ziua Micii Uniri, Iohannis a facut din nou referire la amplele proteste de strada. Presedintele are un mesaj transant pentru Guvernul PSD-ALDE

politica

Intr-un discurs sustinut, miercuri, la Palatul Patriarhiei, cu ocazia Zilei Micii Uniri, presedintele Iohannis a facut din nou refererire la protestele de strada privind legile justitiei. Iohannis a spus ca acestea „arata o fata frumoasa a Romaniei de astazi”.

„Astazi, cand destinul nostru european se fundamenteaza pe domnia statului de drept si pe egalitatea in fata legii, progresul Romaniei este indisolubil legat de existenta unei legislatii coerente si stabile, capabile sa sanctioneze abuzurile si necinstea.

Acesta este si mesajul pe care l-au transmis la unison sutele de mii de romani care au manifestat si in 2017, si la inceputul lui 2018 pentru o tara stabila si prospera, pentru o justitie independenta si eficienta.

(…) Manifestatiile pasnice si democratice arata o fata frumoasa a Romaniei de astazi: o societate care stie ce vrea, care nu abdica de la principiile fondatoare ale Romaniei moderne.

Guvernantii au datoria de a fi mai atenti la cerintele cetatenilor, mai preocupati fata de consecintele pe termen lung ale deciziilor luate, mai deschisi dialogului”, a declarat Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: