politica

Decizia CCR. Ciolacu vrea sa demonstreze ca stie limbi straine: „Unanimitate, loserilor!!!”. Initial a scris „looserilor”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o reactie in limba engleza dupa decizia CCR prin care revocarea Renatei Weber a fost declarata neconstitutionala. Ciolacu s-a intalnit saptamana trecuta cu mai multi lideri europeni la Berlin, unde ar fi vorbit „prin semne”, conform lui Cristian Ghinea.

„UNANIMITATE, loserilor!!! CCR a confirmat azi, in #unanimitate, ca PNL si USR au pus la cale un abuz ingrozitor si au atacat insasi esenta statului de drept!

La sesizarea #PSD, Avocatul Poporului a fost repus in drepturi, spre disperarea lui Citu, Orban, Barna si a restului gastii anti-coruptilor de carton. Salut decizia Curtii care consolideaza astfel pozitia acestei institutii in apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti fata de abuzurile puterii.

Am vazut insa ca Orban si Barna deja continua delirul si vor o noua procedura de revocare a doamnei Renate Weber. Chiar nu mai au niciun pic de #ratiune! Nu-si dau seama ca orgoliul lor prostesc va pune Romania in cea mai proasta pozitie in fata intregii Europe! Ii somez sa renunte la aceste manevre sinucigase, care fac un rau enorm tarii!

P.S. Ma bucur ca Avocatul Poporului este in masura sa-si reia exercitarea deplina a atributiilor sale. La cate abuzuri pregateste aceasta guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru in continuare… sper ca va incepe cu OUG privind taierea alocatiilor si cu OUG privind privatizarea sanatatii”, a indicat Ciolacu.

Initial a folosit insa un termen gresit in acest context, folosind „looserilor”.

Ciolacu, a refuzat sa precizeze in ce limba a vorbit cu premierul Spaniei la Berlin dupa ce Cristian Ghinea a afirmat ca „Ciolacu s-a vazut pe hol cu un comisar european si aduce iar vesti catastrofale legate de PNRR, a vorbit prin semne, ca nu stie boaba de limbi straine”. „Cred ca domnul prim-ministru al Spaniei si domnul Timmermans, auzind ca am intalniri cu ei, au invatat repede romaneste ca sa ma pot intelege cu domniile lor”, a raspuns Ciolacu.

„Fiecare comisar european – eu m-am vazut cu domnul Gentiloni, nu m-am vazut pe holuri, m-am vazut la sediul si al democratilor germani, unde am fost invitat si eu si domnia sa, unde l-am si intrebat daca pot spune public acest lucru – unde mi-a declarat foarte clar ca Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei e foarte departe pana cand va termina analiza si va fi aprobat de catre Comisie.

Pana acuma, se pare sunt 10 state care au trecut, primele doua state fiind Portugalia si Spania, amandoua cu prim ministri social-democrati. Cu domnul Sanchez chiar am stat de vorba. Ca sa terminam si asta cu limbile straine: cred ca domnul prim ministru al Spaniei si domnul Timmermans, auzind ca am intalniri cu ei, au invatat repede romaneste ca sa ma pot intelege cu domniile sale.

Domnul Sanchez, eu l-am felicitat pentru faptul ca a fost al doilea Plan de Redresare si Rezilienta, cel al Spaniei aprobat, deja Spania a primit avansul ceva zeci de miliarde, pe care incepe deja sa le implementeze in reformele din Spania. L-am felicitat, dar l-am si compatimit, ma uitam la dansul nici nu stiam, sa-i spun, sa nu-i spun, ‘Domle, vezi ca te-ai cam pacalit, asa am aflat eu, de la Iohannis, te-ai ca pacalit ca te-ai grabit’. Cum poti sa iesi tu, presedintele Romaniei, sa spui ‘E bine sa intarzie’?”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminica seara, la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

24 de minute ago

Un barbat a fost arestat langa o statie de metrou din Londra dupa ce a ranit cu o sabie mai multi civili si politisti – VIDEO

Un incident critic a fost declarat in apropierea statiei de metrou Hainault din nord-estul Londrei,…

2 ore ago