Deciziile CCR-ului sunt tot mai pesedizate. Reactia lui Grindeanu dupa ce Curtea Constitutionala i-a respins sesizarea

politica

Fostul premier Sorin Grindeanu sustine ca prin solicitarea sa adresata Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), dupa motiunea de cenzura prin care i-a fost demis Cabinetul, a incercat sa traga ”un semnal serios de alarma legat de modul in care se voteaza” si nu a urmarit sa conteste in niciun fel rezultatul votului.

Sorin Grindeanu subliniaza, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca Parlamentul Romaniei trebuie recredibilizat in randul cetatenilor, un rol important avandu-l parlamentarii, care trebuie ”sa depuna eforturi pentru indreptarea imaginii institutiei”.

”Am luat act de decizia Curtii Constitutionale de astazi, care a respins ca inadmisibila solicitarea pe care am formulat-o vizavi de respectarea votului secret in Parlament. Nu am contestat nicio secunda rezultatul votului de la motiune, nu aceasta a fost intentia mea, ci am incercat sa trag un semnal serios de alarma legat de modul in care se voteaza. Parlamentul trebuie recredibilizat, iar parlamentarii trebuie sa depuna eforturi pentru indreptarea imaginii institutiei. E foarte important ca pe viitor sa ne asiguram ca votul secret este respectat. Altfel, nu vom reusi sa recastigam increderea romanilor in Parlament, forul democratic suprem”, sustine Sorin Grindeanu in postarea sa.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, miercuri, ca inadmisibila, sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu de examinare a conditiilor in care au votat senatorii si deputatii la motiunea de cenzura impotriva Cabinetului sau.

Pe 29 iunie, Sorin Grindeanu a transmis o scrisoare presedintelui Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, solicitandu-i acestuia examinarea conditiilor votarii la motiunea de cenzura.

„Avand in vedere rolul Curtii Constitutionale de garant al suprematiei Constitutiei, precum si de unica autoritate de jurisdictie constitutionala in Romania, fara a solicita anularea adoptarii motiunii de cenzura din data de 21 iunie 2017, va adresez rugamintea de a examina conditiile votarii de catre senatori si deputati a acestei motiuni si de a impune Parlamentului respectarea, pe viitor, a dispozitiilor constitutionale si legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari”, spunea Grindeanu in scrisoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: