politica

Definitia PNL-ului in viziunea lui CTP: „Partid atarnator de PSD. Daca va impartasi soarta PNTCD, nu va fi o pierdere pentru evolutia politica a Romaniei”

Cristian Tudor Popescu defineste PNL-ul drept „partid atarnator de PSD” intr-un articol publicat in Republica. El se asteapta ca PNL sa aiba soarta PNTCD.

„Cu pretul unei considerabile solicitari a creierului gros si a celui subtire, Iohannis si Citu au reusit sa trimita PNL, din pozitia de principal partid la guvernare, sa zgreptene acum la poarta PSD. Ceea ce reprezinta conditia fireasca si neschimbatoare a liberalilor post `89: partid atarnator de PSD”, a scris CTP in Republica.

CTP aduce aminte cum PNL a gravitat mai tot timpul in ultimii 30 de ani in jurul PSD.

„Privind istoria politica a ultimilor 30 de ani, prima constatare e ca referirea la PNL ca partid al Bratienilor e o gluma. Vechiul PNL a fost un partid, cu partile lui bune si rele, dar un partid doctrinar, conturat ideologic si ales ca atare de electoratul sau. PNL-ul contemporan a fost votat doar ca alternativa la ‘comunistii’ PSD si, de fiecare data, a guvernat agatandu-se de ‘comunisti’. Intre 2000 si 2004, a sustinut din parlament guvernul Nastase.

Din 2005 pana in 2008, rocada, guvernul minoritar Tariceanu a fost sustinut de PSD. In 2009, PNL Crin Antonescu l-a sprijinit in finala prezidentialelor pe candidatul PSD pierzator Mircea Geoana, sperand sa i-l ataseze pe Klaus Iohannis ca premier. Apoi, n-au mai avut de cine sa se atarne si au ramas pe dinafara pana in 2012, cand, din nou s-au lipit de PSD in USL-ul Ponta-Antonescu. Inca o data, se despart in 2014 de PSD si, in consecinta, nu mai ajung la Palatul Victoria decat in toamna 2019, cu ajutorul unor dezertori de la PSD.

Iar in clipa de fata, dupa 8 luni de guvernare cu premier PNL, Ciolacu ii transmite lui Citu ca are agenda incarcata si ca o sa se intalneasca cu el, ca sa discute scoaterea de ceafa a PNL din rahat de catre PSD, cand ii va permite timpul.

In mai bine de trei decenii, PSD a fost la guvernare 70% din timp. Principala explicatie este pseudoopozitia la PSD pe care a intretinut-o numitul Partid National Liberal, impiedicand astfel afirmarea unei opozitii autentice, cu valoare de alternativa”, a explicat CTP.

„Nu mai vad alta concluzie decat ca daca PNL va impartasi soarta PNTCD, nu va fi o pierdere pentru evolutia politica a Romaniei. Dimpotriva”, concluzioneaza jurnalistul.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago